Magazin

Este sigură joaca copiilor pe trambuline? Iată explicația

Publicat: 05 feb. 2020

Copiii își pot găși de joacă din orice și aproape în oricare condiții. Să alerge, să sară, să se ascundă, să joace diferite jocuri, sau radă și să țipe aproape continuu, toate fac parte din ceea ce este de preferat pentru copilăria lor. Dacă toate cele arătate se vor face în aer liber, într-un mediu controlat față de pericole, cu atât mai bine pentru dezvoltarea și sănătatea lor.

Dacă există o curte, oricât de restrânsă ar fi, găsirea unui spațiu pentru instalarea unor trambuline copii este în prezent cea mai plăcută posibiltiate sigură pentru distracția lor. Dacă ați observat că există o preferință în a sări pe canapele, în pat, pe fotolii, nu ezitați să oferiți copilului un mediu sigur pentru a-și satisface necesitatea de mișcare.

Nu este nimic nelalocul lui în plăcerea copilului să facă sărituri pe o suprafață elastică. Mai mult, nu îl opriți din această mișcare, chiar dacă la un moment dat ar putea părea necontrolată și poate chiar periculoasă în spațiile interioare ale unui apartament.

Pentru aceste motive am indentificat pentru cele mai convenabile variante de trambuline copii care sunt în acest an disponibile în magazinul specializat cu produse pentru grădina și pentru familie în general.

Trambulina are o istorie îndepărtată și cele mai ușor de indetificat variante ale acesteia se regăsesc în lumea spectacolelor de circ. Acrobații folosesc trambulină pentru a-și amplifică salturile și a aduce satisfacție și suspans publicului când execută mișcări complicate plutind prin aer.

Pornind de la aceste trambuline profesionale producătorii au proiectat și pus pe piață o gama specială de trambuline copii. S-a pus accent în mod deosebit pentru securizarea cu plasa perimetrală a suprafeței elastice, dar și includerea unui suport cadru de susținere rezistent. Toate materialele care sunt folosite la o trambulină copii au trecut setul de teste pentru rezistență în raport cu greutatea maximă însumată ce se aplică simultan pe suprafață. De aceea când veți cumpără o trambulină copii verificați atent care este încărcarea maximă permisă, în kilograme, pe care trambulină o susține în siguranță.

În lista afișată cu trambuline copii veți observă că există trambuline pentru interior și pentru exterior. Este clar că varianta pentru interior este de dimensiuni reduse și va fi folosită mai curând de către un singur copil de vârstă mică.

În schimb trambulina copii pentru exterior este generos reprezentată prin produse al căror diametru pornește de la crica 1,5 metri și poate depăși 4 metri. Indentificarea spațiului în curte este esențial pentru a cumpără un produs care să poată fi instalat în siguranță. Acest lucru înseamnă că, după montaj, perimetral să existe o distanță sigură față de zidurile casei, copaci sau arbuști. Această măsură se referă în principal la protejarea trambulinei de scurgerile de apă după ploaie de pe strașînă sau vegetație, dar și de căderile de frunze sau crengi care pot afecta materialul elastic.

Toate trambulinele de exterior sunt dotate cu o scară pentru acces ușor pe zona activă și cu o plasa de protecție suficient de solidă care va prelua și rețînă eventuale „ieșiri în decor” ale participanților la joacă. Un lucru rămâne foarte important de reținut.

Copiii vor fi supravegheați pe toate durata jocului, indiferent de trambulină copii pe care se distrează. Mai mult, dacă sunt în număr mare, vor intră în serii echilibrate din punct de vedere al greutății lor însumată, făcând desigur o estimare aproximativă. Nu lăsăți niciodată copii să între încălțați pe trambulină copii, sau având cu ei obiecte de orice fel, jucării, sau îmbrăcăminte cu catarame metalice.

Aceste măsuri sunt simple și odată ce copiii le vor învață siguranță este garantată pentru o joacă pe cinste pe care plasa oricăror modele de trambuline copii o asigura.

 loading...

Adauga un comentariu