Magazin

Este unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta, dar duce o viata extrem de simpla! Poarta haine de la second hand

Publicat: 01 mai 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta dar duce o viata extrem de simpla Poarta haine de la second hand
1

Amancio Ortega, fondatorul Zara, are 83 de ani si este al doilea cel mai bogat om din lume. Cu toate astea, este discret si duce o viata extrem de modesta. Toata lumea stie ca Amancio Ortega mananca la cantina, alaturi de angajati, se imbraca cu haine second hand si conduce o masina simpla, pentru averea pe ca o detine. Miliardarul care detine Zara are o serie de obiceiuri umile si nu i-a placut niciodata sa iasa in evidenta, dovada sunt putinele interviuri din presa.

Ce trebuie sa stii despre fondatorul Zara
1. Are un trecut umil
Nascut in timpul razboiului civil spaniol, Ortega a avut o poveste adevarata de „Cenusareasa”. Fiul unui lucrator feroviar si al unei menajere, tanarul ambitios Ortega a plecat acasa la 14 ani, pentru a castiga mai multi bani pentru familia sa. A inceput sa lucreze pentru cineva care facea tricouri si a invatat sa faca haine cu mana.

2. Detine unul dintre cei mai inalti zgarie nori din Madrid
Astazi, Amancio Ortega are bani cat sa isi poata permite orice. El detine, in prezent, o vila cu cinci etaje, cu vedere la mare, unul dintre cei mai inalti zgarie-nori din Madrid si o casa la tara, unde creste gaini si capre.

3. Nu are un birou si poarta aceleasi haine
Ortega nu  are un birou personal unde sa lucreze. In schimb, el lucreaza la un birou, alaturi de ceilalti „colegi”, dupa cum ii place lui sa ii numeasca pe angajati. Angajatii spun despre el ca poarta aceleasi haine simple mereu: un blazer albastru, o camasa alba si niste pantaloni gri – niciunul nu este facut de Zara.

4. Conduce un Audi A8, dar are si un avion privat
Amancio Ortega conduce un Audi A8 pe care spune ca l-a ales mai mult pentru confort, decat pentru lux. Desi uraste sa zboare, detine si un avion privat, The Global Express BD-700, in valoare de 45 de milioane de dolari.

5. Fiica lui va mosteni toata averea
Oamenii deja speculeaza cine va mosteni averea fondatorului Zara. Fiica lui, Marta Ortega, in varsta de 35 de ani, este deja cea mai bogata femeie din Spania si probabil va fi succesoarea lui Ortega.

Adauga un comentariu