National

Este vestea momentului. Ce s-a întâmplat cu părintele Visarion Alexa după ce și-a recunoscut faptele

Publicat: 23 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este vestea momentului. Ce s-a întâmplat cu părintele Visarion Alexa după ce și-a recunoscut faptele
Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a cerut preotului Visarion Alexa o declarație personală pe marginea acuzațiilor care îi sunt aduse

După mai multe zile în care diferite femei au spus că au fost agresate de către preotul Visarion Alexa, într-un fel sau altul, acesta și-a recunoscut faptele în fața superiorilor acestuia.

Preotul Visarion Alexa se află în centrul unui scandal extrem de grav, deoarece mai multe enoriașe îl acuză de fel de fel de agresiuni, fie ele sexuale, fie psihotronice.

Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut vina

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a cerut preotului Visarion Alexa o declarație personală pe marginea acuzațiilor care îi sunt aduse.

Preotul Visarion Alexa a recunoscut că este vinovat pentru acuzațiile care i se aduc, dar a fost reținut în declarații, menționând faptul că avocata lui l-a sfătuit să facă acest lucru, conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Conform presshub.ro, Arhiepiscopia Bucureștilor a decis ca, până în momentul în care instanța va pronunța sentința definitivă, preotul Visarion Alexa să suporte următoarele consecințe:

1. Obligația de a informa, în mod constant, Centrul Eparhial în ceea ce privește evoluția cercetărilor judiciare despre acuzațiile care îi sunt aduse,

2. Retragerea din funcția pe care o ocupă, funcția de paroh. De asemenea, acesta nu mai are dreptul de a semna niciun document al bisericii la care slujea și nici nu se poate implica în vreun act administrativ,

3. Suspendarea dreptului de a sluji.

Arhiepiscopia Bucureștilor urmează să comunice sancțiunile pe care le va impune

„Odată cu pronunțarea sentinței judecătorești de la sfârșitul perioadei de control judiciar, ținând cont riguros de motivația sentinței și de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancțiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancțiuni direct proporționale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar.

Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui.

Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare!”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Bucureștiului.

Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar. În fața instanței, avocata sa a invocat prietenia cu victima, de aproximativ doi ani.

„În baza 227 alin. 1 Cod proc. penală şi art. art. 219 alin. (7) Cod proc. penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 6204/P/2022. În baza art. 227 alin. 2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin. 4 lit. b Cod proc. penală cu referire la art. 211 Cod proc. penală dispune luarea faţă de inculpatul Alexa Visarion a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din data de 17.09.2022 până la data 15.11.2022, inclusiv”, se arată în decizia instanţei.

Adauga un comentariu