Actualitate

Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic

Publicat: 16 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este vestea momentului despre marele maestru Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic și au vorbit despre perspectivele revenirii pe scenă

Marele maestru a trecut prin momente dramatice în ultimele zile, dar acum situația pare să se fi îmbunătățit. Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic și au vorbit despre perspectivele revenirii pe scenă.

Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic

Marele artist Florin Piersic este internat la Spitalul Foișor din Capitală de câteva zile și este supravegheat cu atenție de către cadrele medicale pentru a-i asigura un proces de recuperare corespunzător.

Director medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, Adrian Marinescu,, a vorbit despre evoluția sănătății actorului.

„Avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi post-operator şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate. Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil care poate să pună probleme. Îmi doresc din tot sufletul să fie bine şi în direcţia asta toată echipa medicală care a fost încă de la început, vorbesc de partea de la Bucureşti, îşi doreşte ca supravegherea permanentă să ducă la un deznodământ mai mult decât fericit. E ceea ce ne dorim. Trebuie lucrat pas cu pas. Contează fiecare zi. Lucrurile trebuie gândite treptat, pas cu pas, monitorizat din toate punctele de vedere şi să sperăm că vom ajunge la ceea ce toţi ne dorim”, a declarat Adrian Marinescu.

Problemele pentru Florin Piersic au început în timpul unui spectacol, când a fost transportat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, unde s-a descoperit că suferă de o infecție la genunchi. Din nefericire, infecția s-a răspândit către inimă, determinând o intervenție chirurgicală de urgență și necesitând tratament la Institutul Inimii. În prezent, actorul se află sub îngrijirea atentă a medicilor la Spitalul Foișor din București.

Când va putea urca din nou maestrul pe scenă

Adrian Marinescu a adăugat că starea lui Florin Piersic este stabilă, acesta având capacitatea de a se ridica singur la marginea patului și chiar de a sta în picioare cu sprijin. Cu toate acestea, din cauza vârstei înaintate și a bolilor cronice asociate, actorul rămâne un pacient fragil, iar medicii sunt conștienți de posibilele complicații care ar putea apărea. Cu toate acestea, progresele înregistrate în procesul de recuperare sunt notabile. Operația de înlocuire a protezei a fost un succes remarcabil, permițându-i lui Florin Piersic să se mobilizeze într-o măsură semnificativă.

„Recuperarea e încă de acum. Recuperarea înseamnă evoluţia bună în sine. Sunt nişte paşi în direcţia asta şi sunt toate manevrele şi procedurile specifice într-un loc unde e supravegheat sută la sută. Dacă ne întrebăm când va merge, se va întâmpla treptat. Eu nu îmi fac probleme că nu se întâmplă o evoluţie bună din punctul ăsta de vedere, pe mine mă interesează să nu apară alte complicaţii, să nu apară alte probleme, să nu fie lucuri imprevizibile“, a menționat Adrian Marinescu.

Medicul a mai spus că va mai trece ceva timp până în momentul în care marele maestru va putea rca din nou pe scenă.

„Printre primele întrebări ştim care a fost sau bănuim care a fost, a întrebat când voi ajunge pe scenă. Şi a fost şi mai interesant că îşi punea problema. Sigur că nu aşa se va pune problema şi că va ajunge să meargă fără sprijin, sperăm să fie o evoluţie bună”, a menționat Adrian Marinescu, ce a explicat care este starea lui Florin Piersic.

Adauga un comentariu