Actualitate

Eugen Teodorovici acuză încălcări grave ale statutului PSD. Ce spune despre Marcel Ciolacu

Publicat: 06 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eugen Teodorovici acuză încălcări grave ale statutului PSD. Ce spune despre Marcel Ciolacu
Eugen Teodorovici acuza încălcări grave ale statutului PSD

Eugen Teodorovici acuza încălcări grave ale statutului PSD. Conform fostului preşedinte executiv din Partidul Social Democrat, pregătirea Congresului de pe data de 22 august se face cu grave încălcări ale statutului. Fostul ministru de Finanţe afirma faptul că nu este normal ca marea reforma din PSD să se producă, tocmai, cu încălcări ale regulamentului. În altă ordine de idei, Teodorovici a afirmat că îşi va depunde candidatura doar dacă Congresul de pe 22 august 2020 se va organiza conform statutului Partidului Social Democrat.

Eugen Teodorovici acuza încălcări grave ale statutului PSD

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, fostul preşedinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici considera că niciun membru nu poate ceda în faţa unei imense fraude pe care unii vor să o facă la Congres. În altă ordine de idei, Eugen Teodorovici considera că dacă Congresul va fi organizat cu nerespectarea statutului, atunci PSD-ul nu se va mai reforma niciodată:

”PSD NU este un partid de laşi şi trădători, iar organizaţiile, membrii şi susţinătorii săi de la nivel local, judeţean şi, sper, chiar şi de la centru, NU se pot preda în faţa acestei imense fraude pe care unii o pregătesc de la preluarea ilegală a conducerii PSD în urmă cu 9 luni! Dacă PSD acceptă ca primul pas către reformă să înceapă cu un mare furt, atunci nu mai există nici speranţă, nici salvare, căci de onoare şi moralitate nu mai poate fi vorba”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

Modalitatea de vot a preşedintelui PSD este ilegală

Conform fostului preşedinte executiv din PSD, modalitatea prin care membrii PSD vor vota preşedintele formaţiunii este una ilegală care nu respecta statutul. Acesta explica, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că decizia prin care preşedintele ales prin moţiune nu a fost luată într-un Congres PSD ci doar într-un Comitet Executiv Naţional. Acest lucru, în opinia lui Eugen Teodorovici, încalca grav statutul formaţiunii politice:

”Mă refer la dreptul de a vota orice modificare a Statutului partidului şi de a decide în privinţa alegerii sau revocării conducerii PSD (pentru cei interesaţi, fac referire la articolele 119 şi 121 din Statutul PSD în vigoare la data de 29 iunie 2019, care nici măcar nu este publicat pe site-ul oficial al partidului). Aşa-zisa conducere interimară, prin vocea unui aşa-zis preşedinte pretins fondator, fără prestanţă şi lipsit de «coloană vertebrală», a anunţat de ceva vreme o nouă formulă de organizare a alegerilor pentru conducerea PSD, prin moţiune, adică o candidatură în echipă.

Dar nu s-a grăbit (în cele 9 luni!) să adopte această modificare a Statutului partidului prin votul majorităţii, adică al Congresului PSD, ci doar prin decizia Comitetului Executiv Naţional, şi aceasta luată pe fugă abia acum câteva zile, în data de 30 iulie. Tot atunci s-au stabilit şi data alegerilor, pe 22 august, dar şi Regulamentul privind depunerea candidaturilor (până vineri, 7 august, ora 16.00)”, a mai scris Teodorovici.

Conducerea actuală a PSD este ilegitima

În încheierea postarii, Eugen Teodorovici considera că interimatul pe care partidul îl are în aceste momente este unul ilegitim. Conform acestuia nimeni din conducere nu a demonstrat până acum că îşi doreşte transformarea PSD într-un partid care să servească unui scop măreţ:

”Este noua politică a unei “conduceri” interimare ilegitime care, prin acţiunile sale de până acum, nu a demonstrat decât că urmăreşte transformarea PSD într-un partid care să servească scopului celor ce vor să-l aducă la nivelul de „partid de buzunar” şi să poată servi mult mai uşor intereselor politice conjuncturale. Totuşi, vă rog să vă puneţi măcar o întrebare: mai aveţi sentimentul că opinia voastră contează şi că vă simţiţi cu adevărat reprezentaţi de un “preşedinte” interimar pe post de marionetă în mâna unui ventriloc politic? Aveţi încredere că votul pentru alegerea conducerii PSD, din 22 august, va fi unul corect?”, a mai scris Teodorovici în poastare.

Eugen Teodorovici doreşte să candideze la cea mai înaltă funcţie din PSD

Fostul ministrul de Finanţe din Guvernul Dancila, Eugen Teodorovici, doreşte să candideze la cea mai înaltă funcţie din PSD. Din aceste considerente, Eugen Teodorovici a lansat, în trecut, numeroase atacuri către echipa lui Marcel Ciolacu.

Eugen Teodorovici nu a pierdut nicio şansă de al ataca pe contracadidatul lui. Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici sunt cei doi politicieni care s-au înscris în cursa pentru cea mai mare funcţie din PSD. Conform surselor, Eugen Teodorovici are şanse mari să ‘treaca’ peste Ciolacu, câştigând funcţia de preşedinte PSD.

Adauga un comentariu