Actualitate

Eugen Teodorovici: „Deficitul ca «sarea în bucate» … varianta PNL”

Publicat: 29 iul. 2020
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici cere Guvernului să modifice programul elevilor

Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din Guvernarea PSD, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Acesta i-a ironizat pe Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, și pe premierul, Ludovic Orban, spunând că ar putea câștiga cu succes „Premiul Darwin pentru bulibășeală economico-fiscală”. Eugen Teodorovici consideră că, deși deficitul ar putea fi considerat „rezonabil”, acest aspect nu este folosit într-un fel pozitiv pentru România și că nu ar trebui să fie folosit în discursul politic ca un manechin pe care îl pui în vitrină și te lauzi cu el. Fostul ministru al Finanțelor a spus că, foarte multe domenii de activitate au fost afectate din cauza deciziilor luate de Guvernul Orban.

„DEFICITUL ca «sarea în bucate» … varianta #PNL

#Deficitul, în sine, nu este ceva rău, așa cum știe orice specialist în finanțe și sunt multe școli de gândire #economică despre cum e mai bine să fie acest deficit și despre cum e mai bine să fie el finanțat. Dar acest cuplu de măscărici, Cîțu-Orban, câștigă de departe Premiul Darwin pentru bulibășeală economico-fiscală!

Primul măscărici, #Cîțu, zice că deficitul e rezonabil. El ar trebui să știe de câți bani dispune, de câți are nevoie și la ce costuri poate să se împrumute. Iar Cîțu zice, în esență, că e ok.

Celălalt măscărici, #Orban, zice că e îngrijorător deficitul, de parcă ar vorbi despre un film de groază. Bine, el nici nu știe economie, sau administrație publică, sau ceva … orice!

Și atunci, acești Pic și Poc, se joacă cu nervii românilor, cu așteptările pensionarilor, ale mediului de afaceri dar și cu nivelul de trai al părinților. Orban, probabil, nu vrea să mărească pensiile, alocațiile și în general nu vrea nimic din ceea ce ar avea impact social și folosește deficitul ca o scuză. Cîțu, mai habarnist politic, vorbește despre deficit în termeni tehnici, fără să înțeleagă gândirea președintelui său și-l lasă pe acesta în offside. Atâta pot, atâta fac. Vorba românului, unde nu e, nici #Dumnezeu nu cere!

Mai interesant este altceva: deficitul o fi rezonabil, dar nu e folosit pentru nimic relevant. Nici mari #proiectepublice, nici sprijin pentru mediul de afaceri și nici pentru creșterea nivelului de trai al românilor. Deficitul nu este un manechin, să-l pui în vitrină și să te lauzi cu el. El trebuie pus la lucru în folosul țării, iar aici atât Cîțu, cât și Orban au eșuat lamentabil!

Datoria guvernamentală a crescut, iar împrumuturile ating record lună de lună. Asta în timp ce economia merge în cap, #locuriledemuncă se evaporă ca un cub de gheață la soare, prețurile cresc, #agricultura este lovită de secetă, producția industrială este lovită de pandemie, #HORECA este ținută cu lacătul pe ușă, iar #administrațiapublică face viața mai grea firmelor, nu mai ușoară!

Deci, deficitul ca deficitul, dar cu economia ce facem?

#pnlEGALincompetenta”, a declarat Eugen Teodorovici.

Adauga un comentariu