Actualitate

Eugen Teodorovici, în emisiunea „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE a abordat „eșecul” Schengen – VIDEO

Publicat: 28 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eugen Teodorovici în emisiunea Dezbaterea Zilei - BZI LIVE a abordat eșecul Schengen - VIDEO
Eugen Teodorovici vorbește despre sporurile bugetarilor, iar pe unele dintre ele le consideră nefirești

Eugen Teodorovici a discutat în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre „eşecul” Schengen. Discuția a avut loc în contextul în care pe 8 decembrie 2022, Miniştrii de Interne din Uniunea Europeană s-au reunit la Bruxelles, în cadrul Consiliului pentru Afaceri Interne (JAI) pentru a vota aderarea României la Schengen.

Atunci, întrucât Austria a rămas fermă pe poziții, s-a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen.

Eugen Teodorovici, în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

La „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Eugen Teodorovici a vorbit în cadrul ediției din 28 decembrie despre eșecul intrării României în spațiul Schengen. Potrivit invitatului, vinovată în eșecul României este doar clasa politică actuală.

„Aceasta emulaţie dacă ai fi existat, ar fi trebuit să ducă la sute de români în stradă, nu la blocarea companiilor cu capital străin. Românii noștri au acolo salarii. Ca să poată românul să nu cumpere un anumit produs trebuie să aibă o alternativă. Pune-i românului o alternativă să poată alege altceva în locul celor din Austria.
Vina Schengen-ului este clar vina celor care conduc România și care au avut an de an puterea de a decide, de a negocia şi de a şantaja, eventual, Comisia Europeană, că aşa se face. E un şantaj european. Tot timpul trebuie să fie mai mult decât îţi dau.

Eşecul aparţine clasei politice pentru că ar putea să ceară în mod clar. După eşecul din 8 decembrie la Consiliul JAI, domnul Iohannis când s-a întâlnit cu şefii din Europa putea să spună că România va uza dreptul de veto la nivel european până când va fi primită în Schengen. Vă garantez că preşedinţia suedeză ar fi organizat o şedinţă extraordinară a Consiliului de Miniştri cu un punct de ordinea de zi: aderarea României și Bulgariei la Schengen, că nu putem fi divizaţi. Vă garantez că în ianuarie 2023 ar fi intrat în Schengen dacă domnul Iohannis ar fi făcut așa precum alte state”; a subliniat Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici: „Români vor avea în 2024 o alternativă”

În aceeaşi ordine de idei, Eugen Teodorovici a a comentat şi atitudinea autorităților, subliniind faptul că lucrurile s-ar putea schimba dacă în 2024, atunci când vor avea loc alegerile parlamentare, dar şi cele prezidenţiale, românii vor face o schimbare.

„Românii vor avea în 2024 o alternativă, la prezidenţiale. Dacă acolo românii vor avea o persoană integră, care nu va implica serviciile în viaţa politică, care va fi mediator, o persoană care să se ducă să prezinte România ca noi românii să fim mândri, înseamnă că românii pot avea ceea ce au sperat. Depinde de ei, să gândească din ce perspectivă. Dacă nu vor să facă pentru ei schimbarea care o pot face, să o facă pentru înaintaşii noştri.

Avem o obligaţie pentru oamenii ăștia care ne-au dat o ţară. Avem obligaţia să facem acest efort pentru înaintaşi, dar şi pentru urmaşi. Să le oferim copiilor noștri un loc din care să nu plece. Dacă pentru noi nu vrem să facem, să o facem măcar pentru aceste două motive”, a conchis Eugen Teodorovici.

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE Eugen Teodorovici a a făcut o analiză completă legată de starea în care se află în România.

Adauga un comentariu