Actualitate

Eugen Tomac anunță că PMP va avea post de viceprimar al Capitalei

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eugen Tomac anunță că PMP va avea post de viceprimar al Capitalei
Eugen Tomac, europarlamentarul PMP

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a anunțat că va negocia un post de viceprimar general al Capitalei, după ce PNL și PMP au decis să încheie alianțe în Consiliile Județene și Consiliile Locale din țară.

„Deocamdată am agreat împreună cu PNL să semnăm un protocol, prin care ne angajăm ca peste tot unde există reprezentanți PMP să se creeze majorități împreună. Bineînțeles că în Capitală situația este diferită. Noi ne dorim să facem parte din majoritatea care îl susține pe primarul general ales și evident că în negocierile pe care le vom avea vom solicita să fie creată și cea de-a treia poziție de viceprimar al Capitalei și de ce nu, să primim noi această poziție”, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac: „PMP are argumente pentru a avea un post de viceprimar al Capitalei“

Liderul PMP susține că postul de viceprimar al Capitalei nu este o condiție de bază pentru colaborarea cu PNL, dar că partidul său are argument pentru a solicita acest post.

„Credem că este mult mai eficient să existe și o poziție nouă de viceprimar. Primarul general și președintele PNL au un cuvânt important de spus în această chestiune, dar noi avem suficiente argumente pentru a solicita crearea acestei poziții, pe care bineînțeles o revendicăm”, a precizat Eugen Tomac.

Mihail Neamțu: „Sunt propunerea PMP pentru viceprimar al Bucureștiului“

Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară, Mihail Neamțu, a declarat astăzi că PMP este propunerea pentru funcția de viceprimar care coordonează instituțiile de cultură ale Primăriei Capitalei.

Mihail spune că Nicușor Dan, PNL și USR vor trebui să decidă dacă PMP va fi cooptat pentru a forma o majoritate clară în Consiliul General al Primăriei, acum fiind una “fragilă”. O situație similară este și în alte locuri din țară.

„Decizia este a celor care fac deja majoritatea și decizia pe care o va lua PNL și USR. În cazul în care va fi cooptat un membru PMP din Consiliul General, va consolida majoritatea.

Acum, dacă la ora asta cineva se îmbolnăvește sau defectează, se pierde majoritatea. Nicușor Dan e la doar un vot distanță de a pierde majoritatea. Dacă nu este cooptat un membru PMP, ei vor rămâne cu o majoritate fragilă“, a declarat Mihail Neamțu.

„Decizia e la Nicușor Dan și liderii USR și PNL“

Liderul PMP susține că decizia în ceea ce îl privește aparține liderilor USR și PNL.

„Decizia e la Nicușor Dan și liderii USR și PNL. Noi n-am solicitat nimic. E o propunere care s-a făcut din partea PMP, Mihail Neamțu, viceprimar pentru instituțiile de cultură ale Primăriei. În funcție de maturitatea politică care va fi demonstrată în următoarele zile, Primăria București va avea o majoritate consolidată sau nu”, a precizat Mihail Neamțu.

Mihail Neamțu a adăugat că protocolul de colaborare prevede metodologia de principiu pentru colaborarea între PNL și PMP, acolo unde se poate constitui o majoritate în consiliile locale și cele de CJ.

Reprezentanții celor două partide negociază în acest moment pentru a lua o decizie. Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a spus că PMP se află la guvernare alături de liberali.

PNL a ratificat, în ședința Biroului Executiv Național de luni, protocolul de colaborare în plan local între PNL și PMP.

Adauga un comentariu