Actualitate

Eugen Tomac, despre declararea stării de urgență: „Este decizia corectă“

Publicat: 14 mart. 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat sâmbătă, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că a decis să decreteze starea de urgență în România la începutul săptămânii viitoare.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a apreciat decizia luată de președinție.

„Decretarea Stării de Urgenţă de către Preşedintele Iohannis este decizia corectă.

Din trei motive:

  1. Se pot lua măsuri mai tranşante în stoparea avansului epidemiei în conformitate cu OUG 1/1999.
  2. Armata poate fi mobilizată pentru a ajuta autorităţile civile în impunerea respectării deciziilor dispuse de la nivel guvernamental.
  3. Pot fi luate, în vederea limitării epidemiei, măsuri de restrângere a drepturilor şi libertăţilor cetățenești.

PMP este primul partid care a solicitat dispunerea Stării de Urgenţă încă de pe data de 10 martie. Este păcat că şeful statului a şovăit atât, dar este bine că a dat curs, într-un final, solicitării noastre. Suntem cam printre ultimele ţări din UE care au dispus o astfel de măsură. Poate, de-acum înainte, cei din PNL vor începe să asculte şi de ceilalţi care vin cu propuneri constructive, nefiind ei deţinătorii adevărului absolut.

Starea de Urgenţă nu trebuie să genereze în niciun fel panică. Este doar o procedură constituţională care permite Executivului să acţioneze cu mai mare celeritate şi mai ferm decât a făcut-o până acum.

Încă o dată, #PMP face apel către români să rămână calmi şi să urmeze instrucţiunile venite din partea autorităţilor statului. Chiar dacă vor exista pârghii de acţiune ale instituţiilor statului pentru a se asigura că se respectă măsurile de izolare şi carantină, asta nu înseamnă că nu este în continuare nevoie de o cooperare voluntară din partea românilor.

Cu răbdare şi înţelepciune, vom trece şi peste acest coşmarovirus. Dumnezeu să ajute România şi să-i protejeze pe români”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
  • Starea de urgenţă pe care aţi cerut-o este una dintre măsurile cele mai indicate pe care le recomandaţi. Poate fi aşezată lângă cele cu micşorarea numărului militarilor şi poliţiştilor, cu pensionarea profesorilor universitari la 63 de ani (nu a celor tip Dorel de la…), invitarea medicilor să plece din ţară (”…fiindcă noi nu avem bani cât vreţi voi”), micşorarea salariilor ”că suntem în criză” (săraca d-na U!!!), etc…
    După instituirea stării de urgenţă, închiderea graniţelor, închiderea capitalei şi limitarea vânzării combustibililor (cum cereau şefi şi colegii din PMP), se poate da foc teritoriului (după vechile tactici de luptă moştenite încă de la anticii noştri) pentru ca de data asta ”să nu fim în urma timpului” şi să avem o ţară curată.

Adauga un comentariu