Actualitate

Eugen Tomac, despre libertatea presei: „Covid-19 a înrăutățit o perspectivă deja sumbră“

Publicat: 30 apr. 2020
Eugen Tomac
Liderul PMP cere dezbateri electorale între candidați

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține că atacurile asupra libertății presei în Europa riscă să devină noua normalitate, iar fondul creat de pandemia de Covid-19 a înrăutățit o perspectivă deja sumbră, potrivit unui raport anual al Platformei Consiliului Europei.

„Atacurile asupra libertății presei în Europa riscă să devină noua normalitate, iar fondul creat de pandemia de Covid-19 a înrăutățit o perspectivă deja sumbră. Este concluzia raportului anual al Platformei Consiliului Europei pentru protecţia jurnalismului şi siguranța jurnaliştilor. Acesta subliniază o tendință accentuată de intimidare pentru a obține tăcerea jurnaliștilor, dar și control politic strict al informației.

Platforma a înregistrat 142 de amenințări grave la adresa libertății mass-media, inclusiv 33 de atacuri fizice împotriva jurnaliștilor, 17 noi cazuri de detenție și 43 de cazuri de hărțuire și intimidare.

Fără să fie o surpriză, Federația Rusă este pomenită drept unul dintre cei mai mari violatori ai libertății presei. Acolo doar dezinformarea, manipularea și propaganda sunt apreciate”, se arată pe pagina de Facebook a lui Eugen Tomac.

Adauga un comentariu