Actualitate

Eugen Tomac nu va vota moţiunea de cenzură şi susţine alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene în două tururi

Publicat: 27 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eugen Tomac nu va vota moţiunea de cenzură şi susţine alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene în două tururi
Liderul PMP, Eugen Toma

Președintele PMP, Eugen Tomac, este unul dintre cei care au precizat că parlamentarii PMP vor vota împotriva moțiunii de cenzură:

”Categoric, votăm împotriva unei eventuale moțiuni, din motive de susținere a Guvernului și în primul rând, noi am cerut premierului Orban să-și asume ferm, atunci când am dat votul pentru învestire, că va promova acest proiect și iată că se întâmplă ceea ce ne așteptam, Guvernul își pune pe masă mandatul și își asumă revenirea pentru alegerea primarului în două tururi”, a spus Tomac, la RFI.

Liderul PMP vrea ca și președinții de CJ să fie aleși de cetățeni în două tururi:

”În mod clar, amendamentul PMP pentru această inițiativă vizează ca președintele Consiliului Județean să fie ales exact așa cum propunem să fie aleși și primarii, în două tururi, așa cum este ales președintele României. Credem că și președintele județului, președintele CJ trebuie să fie ales tot prin vot direct de către cetățeni și tot în două tururi, pentru a avea legitimitate și susținere totală din partea comunității. Deci mi se pare absolut firesc ca așa cum cerem ca primarii să fie aleși în două tururi și președintele CJ să fie votat de toți cetățenii, tot în două tururi”. a conchis europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Adauga un comentariu