Sport

Euro 2020, decalat. Pe ce dată sunt programate meciurile

Publicat: 16 mart. 2020

Corriere della Sera dezvăluie că Euro 2020 va fi decalat cu 5 luni și jumătate, pentru a face loc campionatelor naționale, care s-ar recupera într-un ritm foarte comprimat.

Baraj Euro 2020: România – Islanda ar trebui să se joace pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.

Adversari România Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, România)
Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – România (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – România (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și România – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

Euro 2020 amânat din iunie în noiembrie?

Italienii au aflat cum se va decala Euro 2020, programat între 12 iunie și 12 iulie. În ședința ce va avea loc mâine, prin videoconferință, la UEFA, președintele Aleksander Ceferin va propune celor 55 de federații naționale organizarea turneului final între 23 noiembrie și 23 decembrie. Și potrivit Corriere della Sera, ar fi și o repetiție pentru Mondialul din Qatar, programat în iarna anului 2022.

Campionate naționale între 2 mai și 30 iunie

Variantă ar fi agreată, în principiu, de toate țările membre, oferind astfel posibilitatea de a termina campionatele interne, amânate peste tot din cauza pandemiei de coronavirus. Teoretic, începând de pe 2 mai s-ar relua și ar porni un veritabil tur de forță, cu etapele rămase de jucat comprimate până la sfârșitul lunii iunie. Eventual, chiar depășindu-se data de 30, „situație în care ar fi nevoie de o derogare a statelor respective și din partea Uniunii Europene pentru prelungirea contractelor jucătorilor scadente ori a împrumuturilor de la alte cluburi”. E și situația lui Ianis Hagi la Rangers.

Final 4 sau Final 8?

În privința cupelor europene, există pe masa de negocieri a forului continental și mai multe soluții pentru a reduce timpul alocat încheierii lor: de la Final Four la Final Eight sau varianta „sferturilor” și semifinalelor disputate doar într-o singură manșă în Champions League și Europa League.

Adauga un comentariu