Sport

EURO 2020: Ursula von der Leyen va susţine echipa de fotbal a Italiei în finala campionatului de fotbal

Publicat: 09 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EURO 2020 Ursula von der Leyen va susţine echipa de fotbal a Italiei în finala campionatului de fotbal
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va susţine echipa de fotbal a Italiei la finala EURO 2020 pe care aceasta o va disputa duminică pe stadionul londonez Wembley în faţa Angliei, a declarat vineri un purtător de cuvânt al executivului comunitar, potrivit Reuters.

”Inima ei este alături de Squadra Azzurra, deci ea va susţine duminică Italia”, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei la conferinţa de presă zilnică, după ce a fost întrebat cu cine va ţine Ursula von der Leyen la această partidă, potrivit agerpres.ro.

Oficialii Comisiei Europene evită de obicei să exprime poziţii naţionale partizane, dar în acest caz ieşirea Marii Britanii din UE pare să fi influenţat susţinerea şefei executivului european în favoarea echipei Italiei, una dintre ţările fondatoare ale blocului comunitar.

În acest timp, la Londra, premierul britanic Boris Johnson se gândeşte să decreteze o zi de sărbătoare în luna august, dacă Anglia câştigă finala EURO 2020, consemnează agenţia EFE din presa britanică. Este avută în vedere luna august pentru ca festivităţile să nu fie îngrădite de restricţiile antiepidemice, a căror ridicare a fost promisă de Johnson pentru 19 iulie.

Italia și Anglia sunt cele două selecționate care s-au calificat în finala EURO 2020, iar partida de pe „Wembley Stadium” se joacă duminică, 11 iulie.

Echipa națională a Italiei a trecut în semifinalelel Campionatului European 2020 de Spania, scor 1-1 (4-2 după loviturile de la 11 metri), în timp ce selecționata Angliei a învins-o cu greu pe Danemarca, scor 2-1, după ce meciul a ajuns în prelungiri.

Turneul final al EURO 2020 care a fost găzduit de 11 orașe de pe continent, printre care și București, se va încheia pe 11 iulie 2021.

Meciul de deschidere a avut loc pe 11 iunie 2021, pe Stadio Olimpico din Roma, cu meciul Italia – Turcia, scor 3-0, iar finala este programată la Londra, pe „Wembley Stadium”, duminică, 11 iulie, ora 22.00, iar pentru marele trofeu se vor duela Italia și Anglia.

Adauga un comentariu