Actualitate

Eurodeputații bulgari și români vor protesta la Viena împotriva opoziției Austriei la includerea spațiul Schengen

Publicat: 01 dec. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Eurodeputații bulgari și români vor protesta la Viena împotriva opoziției Austriei la includerea spațiul Schengen
Eurodeputații bulgari și români vor protesta la Viena împotriva opoziției Austriei la includerea spațiul Schengen

Ilhan Kyuchyuk, un europarlamentar bulgar care reprezintă Grupul Renew Europe, alături de europarlamentarul român Vlad Botoșănean și europarlamentarul austriac Helmut Brandstätter, vor organiza o demonstrație pe 4 decembrie în fața Ministerului de Interne din Viena, scrie Novinite.

Protestul își propune să conteste opoziția Austriei la includerea Bulgariei și României în spațiul Schengen.

Demonstrația urmărește să sublinieze dorința colectivă de integrare completă

Exprimându-și profunda îngrijorare cu privire la veto-ul Austriei asupra aderării Bulgariei și României la Schengen, Kyuchyuk a subliniat dezamăgirea și nemulțumirea cetățenilor care aspiră la drepturi egale în cadrul Uniunii Europene. Demonstrația urmărește să sublinieze dorința colectivă de integrare completă, de unitate și de eliminare a barierelor discriminatorii. Kyuchyuk consideră că această poziție rezonează cu o parte semnificativă a societății austriece, subliniind că se extinde dincolo de problema Schengen pentru a cuprinde egalitatea, respectul și aderarea la principiile de solidaritate în cadrul UE.

Pe rețelele de socializare, Kyuchyuk a mobilizat cetățenii care consideră că veto-ul este nedrept să se alăture demonstrației, subliniind importanța unei voci colective care să pledeze pentru echitate și dreptate.

Eugen Tomac: „Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an”

Eugen Tomac a anunțat că România nu va intra cu siguranță în Schengen anul acesta.

„Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an. Pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota.

Sunt profund revoltat să văd cum această putere ratează în fiecare zi acest obiectiv de grad zero pentru România. Altele sunt prioritățile lor, vizite prin Africa, Dubai și măriri de taxe și impozite.

Locul nostru este în UE, dar aici trebuie să muncești pentru fiecare obiectiv și să fii credibil atunci când ceri sau să joci dur atunci când ești umilit.

Nehammer ne umilește din nou într-un mod absolut scandalos!”, a scris Eugen Tomac pe o rețea socială.

Comentarii
Adauga un comentariu