International

Europa, lovită de un nou dezastru. Incendiile au mistuit zone întregi din Spania şi Italia

Publicat: 31 aug. 2020
Europa, lovită de un nou dezastru
Europa, lovită de un nou dezastru. Incendiile au mistuit zone întregi din Spania şi Italia

Europa, lovită de un nou dezastru. Ultimul week-end de vară a fost unul de foc pentru regiuni întinse din Europa. Incendiile de vegetaţie au făcut prăpăd. Dealuri întregi din apropiere de Palermo au fost mistuite de flăcări. Şi în regiunea Andaluzia din Spania, câteva mii de oameni au primit ordin de evacuare din cauza flăcărilor.

Europa, lovită de un nou dezastru

În Europa, ultimul weekend de vară a fost unul de foc, la propriu. Incendiile de vegetaţie au făcut mari probleme. În doar o zi, flăcări uriaşe au înghiţit cu o viteză năucitoare dealuri întregi din apropiere de oraşul Palermo.

O luptă inegală duc şi pompierii spanioli. În regiunea Andaluzia, peste trei mii de oameni au primit ordin de evacuare.

„Fugiţi! Fugiţi! Copiii!” se poate auzi pe imaginile de coşmar, filmate de o turistă aflată în vacanţă într-un complex de lux din Costa del Sol. Focul s-a extins rapid, iar angajaţii, luaţi prin surprindere, s-au luptat cu flăcările cu ce au avut la îndemână.

Intervenţia nu a fost însă una uşoară. Imediat ce oamenii reuşeau să stânga un focar, apărea altul. Speriaţi, turiştii s-au refugiat pe plajă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. În schimb, o suprafaţă de 40 de hectare a fost afectată de valvătăi.

În alte regiuni din sudul Spaniei, echipele de intervenţie continua lupta cu incendiile de vegetaţie. Cea mai gravă situaţie este în provincia Huelva.

„Este o situaţie critică pentru toţi care locuiesc aici. Toată agoniseala lor de-o viaţă e în pericol, toţi pinii sunt de asemenea în pericol” spune unul din locuitorii zonei.

Cauzele incendiilor rămân necunoscute

Incendiile, ale căror cauze rămân necunoscute deocamdată, au înghiţit până acum o suprafaţă totală de zece mii de hectare în Andaluzia. În ajutorul pompierilor a fost chemată şi armata. Deşi în timpul nopţii intensitatea vântului a mai scăzut, operaţiunea este dificilă din cauza terenului accidentat.

Rău este şi în sudul Italiei. Pe insula Sicilia, într-o noapte, flăcările au făcut scrum vegetaţia de pe mai multe dealuri. Au ars cel puţin 400 de hectare, iar pompierii au intervenit cu greu din cauza caniculei şi a vântului care a suflat cu putere.

Incendiul izbucnit lângă oraşul Palermo a dus la evacuări. 1.600 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele până când lupta cu focul va fi câştigată. Echipajele acţionează atât de la sol, cât şi din aer, cu trei avioane utilitare.

Incendiu la fabrica Timtex Company SRL din Iaşi

Pe 26 mai a izbucnit un incendiu la fabrica Timtex Company SRL din Iaşi, un mister total. Focul a mistuit în doar câteva ore toată compania! Pompierii continuă ancheta.

Incendiul de la Timtex Company SRL rămâne sub semnul întrebării. Până în acest moment, anchetatorii nu au reuşit să stabilească de la ce s-a aprins totul, dar se zvoneşte că ar fi existat un scurtcircuit. În tot acest timp, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Munca au demarat verificări pentru a stabili în ce condiţii lucrau angajaţii.

Incendiul de la Timtex Company SRL rămâne sub semnul întrebării. Nici până în acest moment nu au reuşit anchetatorii să stabilească de la ce a pornit totul, iar locuitorii din zona vorbesc în continuare despre o posibilă manevra. Societatea Comercială Timtex Company SRL, cu punctul de lucru în Iaşi, producea şosete şi ciorapi din bumbac 100% sau amestec cu poliamida, şosete şi ciorapi elasticizaţi cu elastan, precum şi din alte tipuri de fire (lana, microfibra etc.).

Adauga un comentariu