International

Europa, riscă întreruperea energiei de preşedintele rus

Publicat: 15 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Europa riscă întreruperea energiei de preşedintele rus

Europa poate rămâne fără energie. Preşedintele rus, Vladimir Putin a făcut declaraţii joi asupra faptului că există riscuri ca tranzitul de gaz natural spre Europa prin Ucraina să se întrerupă.

Termenul de valabilitate a prezentul acord privind tranzitul de gaz între Rusia şi Ucraina se apropie de final. Moscova a anunţat luarea în considerare a încheierii unui acord pe termen scurt cu Kievul. Întrucât este necesară o perioadă îndelungată de timp pentru a termina de construit conductele care ocolesc Ucraina. Acest lucru este vital pentru a continua exporturile de gaz spre Europa. Fiind cea mai mare piaţă a sa pentru exporturile de gaz natural.

La finalul summitului BRICS, desfăşurat în Brasilia, Putin a menţionat încetarea ostilităţilor între forţele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi între cele două puncte tensionate din estul Ucrainei.

Puţin a menţionat presei că printre planurile acestuia nu se regăseşte ideea de a se întâlni cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. Summitul în patru este dedicat în totalitate situaţiei din Ucraina.

Progresele realizate în conversaţiile dintre Moscova şi Kiev de pe 1 octombrie au părut să deschidă calea. Vizat este primul summit Ucraina-Rusia-Germania-Franţa dedicat conflictului în ultimii 3 ani.

Adauga un comentariu