Local

Evaluare Națională și Bacalaureat 2020: Mesajul primarului Mihai Chirica pentru elevii care susțin aceste examene – Video

Publicat: 13 iun. 2020
Evaluare Națională și Bacalaureat 2020, Mesajul primarului Mihai Chirica pentru elevii care susțin aceste examene

Mihai Chirica a transmis pe pagină personală a rețelei de socializare Facebook, un mesaj video de susținere pentru elevii, părinții și profesorii din Iași, pentru examenele Evaluare Națională și Bacalaureat 2020 ce vor începe de săptămâna viitoare.

”Dragi părinți, dragi elevi și dragi profesori. Peste câteva zile încep examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Sunt emoții firești, dar trebuie să avem încredere că din nou Iașul va rămâne așa cum a fost, citadelă eductiei românești. Este nevoie să ne concentrăm, este nevoie să dăm tot ceea ce avem mai bun, că să trecem cu bine aceste examene. Dragi elevi! Nu știm cum va fi rezultatul astăzi, dar indiferent de acest rezultat, trebuie să aveți încredere în voi și să mergeți mai departe. Dragi părinți! Trebuie să îi sprijiniți în continuare pe copiii voastri pentru a se perfecționa. Dragi profesori! Am încredere în voi că veți face tot ceea ce este posibil că acceste examene să treacă cu bine chiar dacă vremurile sunt așa cum sunt. Succes tuturor!”

Au fost stabilite regulile și măsurile de protecție împotriva Covid-19 pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2020

Principala regulă este măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depăşească 37,3 grade, iar în cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute.

Totodată, măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră şi se va face observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

MEC reaminteşte că fiecare centru de examen va dispune de echipamente şi materiale de protecţie (covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini, etc).

De asemenea, se va realiza curăţenia şi dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanţei uşii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ştergere cu apă şi detergent, apoi cu substanţe biocide, iar intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de examen şi alte încăperi, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.

Totodată, se asigură existenţa, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar, iar în sălile de clasă examenele se vor desfăşura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanţă între candidaţi, pe rânduri şi între rânduri, de 2 m unul faţă de celălalt.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării precizează că pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 15 – 18 iunie, între orele 8,00 – 16,00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8,00 -14,00.

Media generală obţinută la examenul de Evaluare Națională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

„Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.”, afirmă MEC.

Comentarii
  • DLE PRIMAR CHIRICA POATE NE BAGATI IN SEAMA SI PE NOI PENSIONARII DIN ALEXANDRU , DE 5 ANI TOT DEPUNEM SESIZARI SI NU FACETI NIMIC ,PUR SI SIMPLU NU NE AUZITI PLANGERILE – IN ALEXANDRU STRADA BISTITA , 7 VECINI SI-AU FACUT BALCOANE IMPROVIZATE FARA ACTE LEGALE ,FARA AUTORIZATII ,FARA ACCEPT REAL DE LA VECINI ,S.AU EXTIST INAFARA LIMITEI BLOCULUI ,NOI PLATIM IMPOZIT ANUAL SI PE TERENUL DE SUB TERENUL DE SUB BALCOANELE LOR ,SI-AU FACUT GRADINI INGRADITE ILEGAL PRIVATE IN FATA BALCONELOR LOR IMPROVIZATE SI ILEGALE FARA NICI UN ACCEPT SAU ACT ,COPII SI NEPOTII NOSTRI NU SE MAI POT JUCA IN JURUL BLOCULUI ,ASTEPTAM UN RASPUNS DUPA ATATA TIMP FAVORABIL.STIMA

  • cucoana nu te astepta de ceva de la primar ,il doare la cot de ieseni sau de problemele iesenilor ,la vot sa ii dati rasplata dupa fapte !!!

Adauga un comentariu