Actualitate

Eveniment istoric in Japonia! Împăratul Naruhito este întronat într-o ceremonie fastuoasă – VIDEO

Publicat: 22 oct. 2019

Împăratul Naruhito al Japoniei îşi va proclama oficial, marți, ascensiunea la tronul Crizantemei.

Evenimentul, marcat de mai multe ritualuri, se va desfășura în prezența a mii de oaspeți din aproape 200 de țări, între care președintele Klaus Iohannis.

În vârstă de 59 de ani, Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei și primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial, amintește Mediafax.

Suveranul și-a preluat prerogativele imperiale, la data de 1 mai, după ce tatăl său, Akihito, a abdicat invocând vârsta înaintată.

Marți, va avea loc ceremonia de întronare, care reprezintă și trecerea oficială către perioada domniei împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa („de aleasă armonie”). Perioada de domnie a împăratului emerit Akihito s-a numit Era Heisei („obținerea păcii”, 1989 – 2019).

Evenimentul de marți este umbrit însă de consecințele taifunului Hagibis, care, în urmă cu o săptămână, a provocat grave distrugeri în Japonia și a ucis aproape 80 de oameni.

Din acest motiv, Guvernul japonez a decis să amâne o parte cheie din ceremonie, procesiunea cu maşinile prin centrul oraşului Tokyo, care avea scopul de a introduce publicului cuplul imperial. Aceasta a fost amânată pe 1 noiembrie.

Ceremonia va debuta cu ritualul privat în care Naruhito „își va proclama” ascensiunea în fața strămoșilor din vechea dinastie imperială.loading...

Adauga un comentariu