Local

Eveniment marcant în Parcul Copou. Se inaugurează un sediu dedicat scriitorilor

Publicat: 15 feb. 2020

Astăzi, 15 februarie, va avea loc inaugurarea sediului Junimea – Scriptor în Copou. Evenimentul va începe la ora 11.00, urmând a se desfășura la edificiul eminescian din parcul Copou, aripa occidentală.

Manifestarea va fi deschisă prin oficierea unei slujbe religioase de către preoții Vasile Vaida (Parohia Sfântul Nicolae Copou) și Eugen Bârz (Parohia Ortodoxă Română Sfânta Anastasia din Madrid, Spania). Vor rosti alocuțiuni primarul Mihai Chirica și criticul Ioan Holban, pentru ca apoi să fie invitați la microfon oamenii de cultură Ștefan Hostiuc, Leo Butnariu, Elena Monu, Eugen Uricaru, Cătălin Turliuc.

De la ora 12.00, vor avea loc semnale editoriale prin lansarea cărților semnate de Eugen Bârz, Alexandru Călinescu, Gellu Dorian, Mircea Radu Iacoban, Bianca Marcovici, Liviu Suhar. La ora 12.45 este programată vernisarea Galeriei de grafică, unde Petru Bejan va prezenta expoziția „Poezia este floare la ureche”, semnată de Dragoș Pătrașcu.

Duminică, 16 februarie, de la ora 11.00, Eugen Uricaru, președinte Copyro, va susține conferința „Protecția drepturilor de autor”, iar Ioan Holban va prezenta monografia „Eugen Uricaru”.
Amfitrionii evenimentelor din cele două zile vor fi Simona Modreanu, Mihai Pricop și Lucian Vasiliu.

Comentarii
  • Cred ca in viitor vor fi si mai multi nesimtiti care isi vor parca masinile pe aleile parcului, cat mai aproape de edificiul eminescian din parcul Copou.
    Propun ca anuntul care interzice intrarea in parc cu biciclete si caini sa fie completat cu rubrica „Parcare permisa pentru nesimtiti”!
    Probabil ca de atat de mult efort intelectual nu le mai raman resurse pentru efortul fizic de a merge cu propriile picioare pe aleile parcului.
    Sunt curios ce parere are proprietarul masinii cu nr. ….ACR?

Adauga un comentariu