Actualitate

Eveniment privat, oprit de poliţişti. Mai mulţi preoţi, surprinşi la un restaurant deşi activitatea în interior este interzisă, în Bârlad

Publicat: 09 mart. 2021
preot cu spatele
Mai mulți preoți, alături de protopopul de Bârlad, preotul Vasile Lăiu, au fost surprinși de forţele de ordine, în seara de 8 martie 2021, în incinta unui restaurant din Bârlad, unde sfințeau o masă

Mai mulți preoți, alături de protopopul de Bârlad, preotul Vasile Lăiu, au fost surprinși de forţele de ordine, în seara de 8 martie 2021, în incinta unui restaurant din Bârlad, unde sfințeau o masă.

Fetele religioase au fost au fost chemate de patronii unităţii de alimentaţie publica pentru a sfinți noul mobilier, în ciuda faptului că, pe teritoriul municipiului Bârlad, este strict interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, din cauza ratei crescute de cazuri COVID-19.

Apel la 112, după ce într-un restaurant s-au adunat mai mulţi preoţi

Mai multe persoane au sesizat la numărul unic de urgenţă 112, fiind supărate că, la un restaurant din Bârlad, au început să se adune preoții și aceştia nu respectă interdicțiile date de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui.

Luni, 8 Martie 2021, după ce la Biserica „Sf. Dumitru” s-a ţinut o slujbă de sfințire la care a fost invitat și Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie, patronul unui restaurant din Bârlad, a invitat preoții în cadrul localului deţinut de acesta, pentru a face o slujbă de sfințire a unui salon din restaurant, dotat cu mobilier nou.

Aşadar, mai mulți preoți, s-au deplasat la restaurant. Însă lumea care se plimba în zonă a fost revoltata şi au decis să sune la 112 unde au anunţat că se încalcă Hotărârea nr. 18 a CJSU Vaslui din 5 martie 2021, unde se arată clar că, din cauza incidenței de Covid 19, care este la Bârlad de 3,18/1000 de locuitori, se sistează pentru 14 zile activitatea în interiorul restaurantelor, de pe 6 martie, orele 0.00.

”Noi falimentăm și alții își umplu buzunarele! E posibil așa ceva?”

Mai mult decât atât, alţi câțiva patroni de la alte restaurante din Bârlad şi-au arătat nemulţumirea, că unii falimentează respectând deciziiile luate, iar alții sfidează și fac bani!

Aceștia, au luat legătura cu presa locală, la fel de revoltați că cetățenii din Bârlad:

„Ce înseamnă asta? Cine nu respectă legea e bun și cine o respectă de fraier? Adică noi falimentăm și alții își umplu buzunarele! E posibil așa ceva?”, precizau patronii altor unităţi de alimentaţie publica.

Polițiștii au descins la fața locului

Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a precizat faptul că mai mulți polițiști și jandarmi au făcut o serie de percheziții la restaurantul din Bârlad. Patronul și ceilalți participanți au fost amendați cu suma de 6.500 lei.

“În cursul zilei de astăzi, 8 martie, începând cu ora 20:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant, amplasat pe strada Primăverii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu participarea unui număr de 9 persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat față de administratorul localului dar și față de participanții identificați un număr de 10 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 6.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ce spune protopopul Lăiu

Protopopul Văile Lăiu a menţionat faptul că Preasfințitul Ignatie nu a participat la slujba de sfințire din restaurant, însă a venit până la restaurant doar pentru a-i oferi o mică atenţie, un buchet de flori, soției patronului.

„Nu a stat nici 5 minute, a plecat că avea treabă la Huși la Episcopie, iar acolo, la slujba de sfințire, am rămas eu cu vreo șase preoți din parohiile din Bârlad. Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nouă. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane. Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva .. că ar fi petrecere. Au fost, au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?” a spus protopopul Vasile Lăiu, pentru presă locală.

Comentarii
Adauga un comentariu