Prima pagină » Eveniment-Social » Evenimentul Ia Și Cufărul cu Haine a ajuns la a X-a ediție
Evenimentul Ia Și Cufărul cu Haine a ajuns la a X-a ediție

Evenimentul Ia Și Cufărul cu Haine a ajuns la a X-a ediție

17 iun. 2024, 16:32,
în Eveniment-Social

Ești în căutarea unor haine pentru acest sezon și nu numai? Vrei piese de calitate, dar care să fie și la un preț accesibil? Vino pe 30 Iunie la cel mai mare eveniment de Resale din Moldova care va avea loc la Cafeneaua Piața Unirii.

Ce se poartă în 2024? Sustenabilitatea în modă, viața îndelungată pentru articolele de îmbrăcăminte și respectul pentru mediul înconjurător.

IaȘi Cufărul cu Haine susține sustenabilitatea în modă, o industrie despre care se vorbește tot mai mult că dăunează mediului înconjurător.

Organizăm evenimentul încă din 2019, iar acum a devenit cel mai mare eveniment de acest fel din Moldova. În cei 5 ani de când organizăm aceste întâlniri am reușit să educăm publicul ieșean în ceea ce privește conceptul de #resale care reduce supraproducția în industria modei și menține întreaga planetă curată.
Cele 5 R-uri ale modei ieri, azi și mâine sunt: reduceți, repurtați, reciclați, reparați, revindeți.

Motto-ul nostru este: „Ce ție nu-ți place, poate deveni comoara altcuiva”.

Vino pe 30 Iunie la IaȘI cufarul începând cu ora 12.00

Rațiunile pentru care cineva vine la IaȘi Cufărul cu haine?

Prețul accesibil – 47%

Modelul deosebit – 31%

Economie de timp – 22%

Ai hăinuțe care nu-și mai găsesc locul în dulap? Ești în căutare de chilipiruri?

IaȘi Cufărul cu Haine este locul perfect pentru tine!

„Totul a pornit în 2019, de la dorința de a reduce consumul de haine. Cu toții trecem prin perioade în care adoptăm un anume stil vestimentar pentru o perioada determinată. Cand ne rămân în șifonier piese vestimentare, ajungând, astfel, să cadă dressingul pe noi. În altă ordine de idei, ce nu-ți mai place ție s-ar putea să fie fix ceea ce altcineva caută și își dorește să aibă. Mai nou, la evenimentele noastre vin designeri vestimentari care au înțeles ce încercăm noi să facem. Învățăm la workshopurile din cadrul evenimentelor despre materiale sustenabile, despre circuitul unui tricou simplu sau despre cum putem scoate din banalitate o ținută cu un singur accesoriu. Vorbim de o educație care a durat 5 ani pentru ca noi să ajungem acum să fim cel mai mare târg de resale din Moldova. Conceptul de sustenabilitate este unul complex, mai ales pentru că are la bază o diversitate de principii, cu efecte care se întrepătrund la nivel social și economic. La Ia Și Cufărul cu Haine vii cu haine pe care nu le mai porți sau dacă ești în căutarea unor piese care să-ți completeze garderoba.

Prețurile vor fi modice ca de fiecare dată. Noi nu mergem pe ideea de comerț, ci de recirculare și de reciclare: hainele care ție nu iți mai plac pot deveni preferatele altcuiva”, spune fondatoarea Teona Gherasim.

IaȘi cufărul cu haine vorbește despre ideea de a proteja mediul înconjurător printr-un consum rațional de textile și materiale. Încet, dar sigur, demonstrăm că reciclarea textilelor nu este o misiune imposibilă!

Impactul industrei textile asupra mediului este imens, iar datele oficiale ar trebui să ne facă pe fiecare dintre noi mai responsabili şi mai conştienţi de ce putem face pentru a reduce efectele negative.

Reciclarea hainelor este una dintre cele mai la îndemână metode de conservare a resurselor naturii. Cel mai probabil, în dressingul fiecăreia dintre noi se regăsesc haine care ajung să fie îmbrăcate foarte rar sau niciodată.

„Am înțeles întregul concept și sunt parte din el încă de la ediția a VIII-a. Am fost în postura de a face declutterul în propria garderobă, stimulând și prietenele apropiate să o facă. Acum sunt parte din echipa de organizare la un proiect care crește de la ediție la ediție. Sunt de părere că fiecare dintre noi are nevoie la un moment dat de un vestimentar, iar această nevoie vine în întâminarea celor care caută să își reîntregească garderoba. Ediția a X-a vine cu surprize atât pentru cele aflate în postura de a fi expozante, dar și cele aflate în postura de cliente. Noi avem un mare rol de jucat acum, cel de consumator.

Vă invităm pe toți să cumpărați mai puține lucruri, sau să contribuiți la recircularea hainelor”, adaugă Mădălina Gimiga, organizator.

Avem tendința de a face shopping compulsiv și e adevărat că relaxează și destresează, dar nu întotdeauna toate articolele cumpărate ne sunt de folos.

Ajunse acasă ne dăm seama că nu se potrivesc cu aproape nimic din garderoba noastră, ceea ce atrage după sine alte cumpărături.

Pentru a sintetiza tot, îți spunem că aruncarea hainelor reprezintă o acțiune prin care toată populația planetei are de suferit.

Pentru a putea profita de beneficiile reciclării textilelor trebuie să avem deschiderea spre acest lucru.

Unul dintre aspectele care ne diferențiază de magazinele de tip outlet sau vintage, deși nu concurăm cu ele este calitatea produselor, aspectul lor, unicitatea modelului, energia fetelor și educația care stă în spatele evenimentelor noastre!

Ediția a X-a înseamnă un eveniment aniversar

La ediția aceasta vorbim și de educație financiară în rândul celor mici!

I-au rămas mici și arată în continuare bine, atunci este momentul să stârnești în el simțul antreprenorial, dar și atenția de a avea grijă de hainele lui.

Convinge-l să își facă banii de buzunar!

După ce va vedea scopul proiectului nostru, cu siguranță va fi mai atent cu articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte pe viitor.

Fii convins/ă că va conștientiza că doar hainele care arată bine pot fi comori pentru alți copii.

Continuăm ideea de sustenabilitate, iar el trebuie să vadă că o haină se poate devaloriza față de prețul din magazin.

Amintește-i celui mic faptul că reciclarea hainelor este una dintre cele mai la îndemână metode de conservare a resurselor naturii și a Planetei.

Spune-i că pe 30 iunie poate avea parte de un eveniment pe care îl va adăuga în cartea lui cu experiențe de povestit peste ani și ani.

Ajută-l să-și facă curat în dulap și să vadă la ce poate renunța!

Regulamentul este același: Dacă ar face cadou unui prieten ceea ce va aduce duminică la IaȘi Cufărul, înseamnă că a înțeles conceptul.

Sănătatea planetei depinde de noi toți în a obține în mod sustenabil ceea ce avem nevoie și de a reutiliza lucrurile. Un viitor durabil și de succes înseamnă o economie circulară în care folosim resursele cu moderație și reciclăm la nesfârșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`