Eveniment-Social

Evenimentul toamnei la Iași! O nouă ediție a expoziției „Flori de toamnă” din Grădina Botanică „Anastasie Fătu” – GALERIE FOTO

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Evenimentul toamnei la Iași O nouă ediție a expoziției Flori de toamnă din Grădina Botanică Anastasie Fătu - GALERIE FOTO
A 44-a ediție a expoziției "Flori de toamnă" organizată de Grădina Botanică "Anastasie Fătu" Iași

A 44-a ediție a expoziției „Flori de toamnă” organizată de Grădina Botanică „Anastasie Fătu” Iași va fi deschisă pe 24 octombrie 2020! Evenimentul este inclus în evenimentele de aniversare a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Națională de Arte „George Enescu”. Debutul va include un moment artistic. Taxa de intrare este de 10 lei. Cinci lei vor plăti grupurile organizate. Fotografiatul este liber. Sunt expuse crizanteme, tufănele și soiuri decorative de ardei, varză, dovlecei. Expoziția va dura până pe 20 noiembrie

Pe 24 octombrie 2020 la Iași este programat un eveniment superb. El este așteptat tot anul de ieșeni. Este vorba de a 44-a ediție a expoziției „Flori de toamnă” organizată de Grădina Botanică „Anastasie Fătu” Iași, care va fi deschisă pe 24 octombrie 2020! Evenimentul este inclus în evenimentele de aniversare a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) și Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE). Debutul va include un moment artistic. Taxa de intrare este de 10 lei. Cinci lei vor plăti grupurile organizate. Fotografiatul este liber. Sunt expuse crizanteme, tufănele și soiuri decorative de ardei, varză, dovlecei. Expoziția va dura până pe 20 noiembrie.

Sunt expuse crizanteme, tufănele, dovlecei la expoziția „Flori de toamnă” din Grădina Botanică „Anastasie Fătu”

Expoziția este la ediția a 44-a! Mii de oameni așteaptă un an întreg.

„Sunt invitați iubitorii de Natură la o incursiune în lumea culorilor. Serele și secțiile exterioare sunt amenajate ținând cont de armonia cromatică a soiurilor de crizanteme, tufănele, dovleci sau varză decorativă cultivate în Grădina Botanică”, au transmis organizatorii.

Exponatele reunesc 110 soiuri de crizanteme, aranjate într-o mare diversitate de forme și culori. Ele definesc tipuri de inflorescențe cunoscute sau mai puțin cunoscute. Pe lângă culoarea tradițională – galbenul – crizantemele rețin și prin nuanțe puternice. Vorbim de violet, lavandă, roz, vișiniu, bronz, alb și roșu.
Din colecție vor fi prezentate peste 125 de soiuri de tufănele în aranjamente și mozaicuri florale sau diferite forme de cultură dirijată: pom, cascadă, evantai sau coloane”, se arată în descrierea expoziției.

Vor fi expuse și zeci de specii anuale sau perene. Acestea aparțin genurilor Argyranthemum, Dendranthema, Ismelia, Euryops.

 

De la castraveți țepoși africani la burete vegetal, toate acestea vor putea fi admirate în grădina Universității „Cuza”

Vor putea fi admirate soiuri din Africa, Pirinei sau Insulele Canare. Totul cuprinde și eșantioane de fructe și semințe. Sunt specii cultivate în diferite secții ale Grădinii. E vorba de grupaje în funcție de zonele de origine bio-geografică. Vor avea planșe cu explicații. Se face referință la biomurile caracteristice fiecărui continent.

„Într-o zonă special amenajată vor fi prezentate 10 din cele 30 de specii ale genului Capsicum. Acestea sunt aranjate într-un decor inedit. Sunt 200 de soiuri de dovleci decorativi care aparțin genului Cucurbita. Plus 10 soiuri ale genului Cucumis „castraveți țepoși africani”. Trei soiuri ale genului Luffa „burete vegetal” și 25 de soiuri de Lagenaria”, mai reliefează organizatorii de la Universitatea „Cuza” din Iași.

Peste 6.000 de exemplare de varză cu valoare decorativă, alimentară și medicinală

O „vedetă” a expoziției va fi Momordica charantia. Popular este cunoscută ca insulina vegetală sau castravetele amar. Va fi expusă și Trichosanthes cucumerina „tărtăcuța șarpe”. Originile lor geografice sunt: America de Sud, Africa sau Asia. Vor fi și zooforme topiare realizate din diferite soiuri. Asta din dovlecei și castraveți țepoși. Ei reflectă imaginația, dar și creativitatea angajaților Grădinii. Expoziția este completată de colecția de varză cu valoare decorativă, alimentară și medicinală. Ea reunește trei specii: Brassica oleracea, Brassica elongata și Brassica juncea. Sunt și 6 soiuri și 60 hibrizi F1. Sunt aproximativ 6.000 de exemplare. Ele devin intens colorate pe măsură ce temperaturile sunt negative.

Adauga un comentariu