Economic Local

Evitați consumul de apă de la robinet în perioada spălării conductelor

Publicat: 21 oct. 2019

În această perioadă au loc mai multe operațiuni de spălare a conductelor de distribuție a apei din județul Iași. Lucrările sunt efectuate în perioada 21 octombrie – 1 noiembrie, în localitățile Satu Nou, Văleni, Belcești, Tansa, Ulmi, Liteni și Munteni. Aici vor fi efectuate operațiuni de spălare a conductelor de distribuție a apei potabile.
„În perioada menționată, în intervalele orare estimate 08:00 – 20:00, se recomandă utilizatorilor din localitățile Satu Nou, Văleni, Belcești, Tansa, Ulmi, Liteni și Munteni din comuna Belcești să nu utilizeze apa furnizată pentru consum casnic, la funcționarea mașinilor de spălat sau a centralelor termice de încălzire, din cauza turbidității acesteia”, au explicat oficialii ApaVital Iași.

Reprezentanții operatorului au precizat și faptul că, la reluarea alimentării cu apă, există posibilitatea să apară goluri de aer până la amorsarea sistemului. „În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru intervalul de timp alocat operațiunilor de spălare a conductelor”, au mai declarat oficialii ApaVital Iașiloading...

Adauga un comentariu