Eveniment-Social

Examenul de Titularizare 2020 este suspendat. Mii de profesori, afectați (Exclusiv)

Publicat: 17 iun. 2020

Surse din cadrul Ministerului Educației și Cercetării arată că examenul de Titularizare și toate celelalte etape de mobilitate din 2020 vor fi suspendate. Momentan nu se cunoaște cu exactitate o dată când se vor desfășura aceste examene însă se va ține cont de situația pandemiei de coronavirus din România.

Ordinul nr 4549 din 17.06.2020 prevede:

„Pe durata stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării se suspendă organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la punctul I, subpunctele 12-25 din anexa nr 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020 2021, aprobată prin Ordinul ministrului Educației și Cercetării nr. 5259/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Reluarea activităților, prevăzute la alineatul (1), se va realiza conform unui calendar aprobat prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării, după încetarea stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării.”

Inițial, candidații puteau susține examenul dacă respectau anumite măsuri de prevenție

Dezinfectarea obligatorie a mâinilor înaintea intrării în spațiile vizitate era luată în considerare ca măsură obligatorie, la fel ca purtarea măștilor de protecție pe toată durata vizitei. Accesul în instituție ar fi fost organizat prin marcaje, astfel încât să existe o suprafață minimă de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană.

„Totodată, este vizată o distanță minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate. Ieșirea candidaților se efectuează pe ieșirea numărul 2 stabilită de fiecare centru de înscriere. Se interzice accesul candidaților în alte spații decât cele stabilite, fără acordul angajaților de serviciu. Nerespectarea acestor prevederi poate duce la evacuarea din perimetrul instituției a persoanei respective și luarea măsurilor legale ce se impun”, se mai arată în precizările Inspectoratului Școlar Iași.

„Accesul candidaților se va face numai prin intrarea stabilită de fiecare centru de înscriere. Totul se va face prin asigurarea respectării normelor de igienă specifice, respectiv asigurarea triajului epidemiologic constând în controlul temperaturii la punctele de control-acces în incinte, accesul fiind interzis pentru persoanele care au o temperatură corporală ce depășește 37,3 grade Celsius”, au precizat cei de la Inspectoratul Școlar Județean.

Când era programat examenul de Titularizare în 2020?

Testul scris pentru examenul național de Titularizare 2020 ar fi trebuit să aibă loc pe 15 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare. În intervalul 27 mai – 30 iunie erau programate toate etapele de mobilitate necesare de îndeplinit pentru cei care vor să se înscrie la acest text de promovare în cariera profesională.

Pe 21 februarie 2020 a fost publicată lista posturilor / catedrelor vacante / rezervate pentru anul școlar 2020-2021. Au fost prezentate 2.182 de posturi, dintre acestea 981 fiind complete, iar 1.201 – incomplete. Pe 4 martie 2020 a avut loc ședința de repartizare a cadrelor didactice care au solicitat completare de normă. În acea ședință au fost ocupate 71 de posturi. Pe 5 martie 2020 a fost publicată lista reactualizată a posturilor / catedrelor vacante / rezervate pentru anul școlar 2020-2021, la Iași. Este vorba despre 2.116 posturi, dintre acestea 983 fiind complete, iar 1.133 – incomplete.

În județul Iași sunt 25 de cadre didactice aflate în restrângere de activitate. În perioada 6-11 martie 2020 au fost depuse 27 de dosare pentru restrângere de activitate. Organizarea și desfășurarea probelor practice / orale și a inspecțiilor speciale la clasă și soluționarea contestațiilor la aceste probe vor avea loc până pe 30 iunie 2020.

 

Adauga un comentariu