Actualitate

EXCLUSIV! Asa se aranjeaza un concurs la Institutul de Oncologie Iasi. Cum sunt mituiti membrii comisiei de examen

Publicat: 24 ian. 2017
1
@ Scandal la Sectia de radioterapie din cadrul IRO Iasi @ Medicul sef si asistenta sefa, acuzati ca au favorizat doua dintre candidatele pentru postul de asistent medical @ Astazi se intruneste comitetul director, pentru a se decide daca concursul va fi anulat
 
Scandal de proportii la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iasi. Concursul pentru angajarea a doua asistente medicale la Sectia de radioterapie ar putea fi anulat, dupa ce s-au adus acuzatii grave membrilor comisiei de examen. Mai mult, in unitatea medicala se discuta despre un concurs organizat doar de ochii lumii, pentru ca cele doua posturi sunt pentru doua asistente medicale care ar fi primit subiectele de la medicul sef si asistenta sefa din Sectia de radioterapie.

Conducerea IRO a scos la concurs doua posturi de asistent medical generalist cu postliceala, cu minimum un an vechime in specialitate. La concurs s-au inscris cinci candidati. Proba scrisa a avut loc pe 18 ianuarie 2017, urmand ca astazi, 25 ianuarie, candidatele sa sustina proba de interviu. Una dintre persoanele care a informat conducerea IRO ca acest concurs este o facatura este un cadru medical la un alt spital a carui mama face tratament la radioterapie. Aceasta a avut o discutie cu una dintre asistentele medicale de la Sectia de radioterapie, care i-a relatat ca posturile trebuie ocupate de asistenta medicala Marinela Hurjui, care lucreaza de 4 ani in ambulatoriul IRO si Daniela Paius, care face voluntariat la unitatea medicala.

„Am mers cu mama mea pentru tratament la IRO Iasi, Sectia radioterapie. Fiind cadru medical, am intrat in discutii cu una dintre asistentele de pe sectia respectiva. Am intrebat-o despre salariu, conditii si volumul de munca. Asistenta respectiva mi-a spus ca salariul este ok avand in vedere faptul ca abia se primise o marire de salariu, dar este foarte obosita si are foarte mult de munca, intrucat sunt putine asistente. A continuat, relatandu-mi ca aceasta situatie se va remedia, intrucat vor fi angajate curand doua asistente. Am intrebat-o daca se organizeaza vreun concurs. Aceasta mi-a spus ca urmeaza sa aiba loc un concurs, dar ca acesta este formal, intrucat asistenta sefa si medicul au stabilit deja cine trebuie sa ocupe cele doua posturi. Asistenta mi-a spus ca cele doua posturi ce urmeaza a fi scoase la concurs urmeaza sa fie ocupate de catre colega sa Marinela, angajata la IRO ca voluntar si o alta colega. Asistenta mi-a spus ca cele doua trebuie sa primeasca posturile, pentru ca asa e normal, si ca acestea au vorbit deja cu dr. Munteanu (dr. Anca Munteanu, sefa Sectiei de radioterapie- n.r.) si cu Ioana (Ioana Vamanu, asistenta sefa- n.r.), asistenta sefa, care le-a comunicat subiectele ce urmeaza a fi date la examen, atat la proba scrisa, cat si la interviu, unde atat asistenta sefa, cat si dr. Munteanu vor face parte din comisie”, a relatat cadrul medical.
 

Chiar asa se ocupa aceste posturi?
 
Dupa afisarea rezultatelor la proba scrisa, asistenta medicala Marinela Hurjui a obtinut 70 de puncte si asistenta Daniela Paius, 72 de puncte, candidatele cu cel mai mare punctaj.

„Am crezut ca asistenta de la radioterapie abereaza cu concursul aranjat. Din curiozitate, in ziua de 19 ianuarie 2017, am intrat pe site-ul IRO Iasi, pe sectia anunt rezultat proba scrisa concurs 18 ianuarie 2017, la pagina 8/10, unde erau afisate rezultatele la concursul organizat pentru ocuparea posturilor de asistenta la Sectia radioterapie si am observat ca doamna Marinela (Hurjui- n.r.) de la pozitia 20 si o alta doamna Daniela (Paius- n.r.), pozitia 22, au luat cele mai mari note. Acest aspect m-a facut sa ma intreb daca asistenta de la radioterapie abera sau lucrurile astea chiar se intampla? Chiar asa se ocupa aceste posturi? Cei care se inscriu la concurs fac doar figuratie? Am adus la cunostinta conducerii IRO aceste aspecte, deoarece cred ca aceste fapte, daca sunt reale, vor fi musamalizate”, a precizat cadrul medical care a discutat cu asistenta medicala de la radioterapie.
 

Concursul ar putea fi anulat
 
Managerul Institutului Regional de Oncologie Iasi a intrunit, astazi, comitetul director si juristul spitalului, pentru a discuta daca exista cadru legal pentru anularea concursului. De doua zile, managerul face investigatii, dar pentru ca au fost zile libere, nu s-a putut ajunge la o decizie.

„Nu am primit nicio contestatie la acest concurs, dar am inceput sa fac verificari. Fiind doua zile libere, nu am putut discuta cu toata lumea si maine am convocat comitetul director, la care va participa si juristul, pentru a vedea daca avem cadru legal sa anulam concursul de la radioterapie sau tot concursul. In aceeasi perioada s-a sustinut concurs si pentru alte posturi din sectiile Institutului. Daca anulam tot concursul, vom putea organiza altul prin aprilie-mai, cand vom avea bugetul pe anul in curs. Am primit e-mail de la fiica pacientei care a auzit aceste discutii si vom face tot ce este necesar, pentru ca nu dorim sa acoperim o ilegalitate. Nu spun ca nu ii dau crezare acestei persoane. Nu cred ca doctorita Munteanu se preteaza la asa ceva. La Sectia de radioterapie nici nu este o concurenta foarte mare. Cred ca stiu de unde au plecat toate aceste discutii. La noi, personalul care doreste sa se transfere de la o sectie la alta trebuie sa participe la concurs. Una dintre candidatele de la radioterapie este o asistenta medicala care lucreaza de 4 ani in ambulatoriu. Daca a stiut subiectele, de ce a obtinut asa putin la proba scrisa, 70 de puncte?”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie din Iasi. 

Comentarii
 • Mergeti si la neuro si vederi cata spaga iau cei din conducere de la angajatii care merg si lucreaza in strainatate ,tin posturile ocupate degeaba,Sun angajati care in 3 ani au lucrat max 6 luni in spital,nu e normal

 • Cata ipocrizie…Bineinteles ca se intra pe spaga…sau pe obligatii politice, de la dsp/MS etc. Bursa spagilor la IRO e f.sus , de la 4000 euro pt un post de asistent… Iar concursurile pt posturile din Comitetul Director sunt cele mai simple/formale: test grila si prezentare un mic proiect,,,,Ha, ha, ha. Madam Grosu si-a angajat toate neamurile si cunostintele posibile la IRO sau la fundatia aferenta….DNA?!

 • La IRO— IASI medicii incepatori se cred Dumnezeu. Stiu ca oamenii mor si fac experiente pe ei. Familiile nu sunt bagate in seama. O sa va pun la dispozitie filmari si dupa aceea o sa dau nune….Nu mai merita nici salarii acesti nenorociti.

 • Ca de obicei lumea le știe pe toate dar nimeni nu aduce probe ! Vorbe , răutăți , zvonuri , acuze făcute aici fără a dovedi nimic concret arată inca o data ca răutatea a devenit un simbol pentru noi ! Daca e la moda sa ataci , toată lumea o face , daca se iese in Piața Unirii , unii habar nu au de ce sunt acolo dar merg pentru ca e cool sa iti înjuri aproapele si sa il denigrezi , iar asta e valabil si aici !
  Aduceți probe si vor fi arestați !
  Asta nu înseamnă ca nu sunt locuri cumparate , dar fara dovezi : hoțul e negustor cinstit !

 • si la Sf.Maria se pune de o frauda la concursul din UPU , favorit feciorul unei asistente si al unui sofer-ambulantier….curat murdar madam Rosu, nu iti e frica de DNA ?

 • la spitalul de neurochirurgie iasi se cumpara posturile de asistenti medicali.iulian cozianu.medicii arestati la neurochirurgie sunt eliberati si avansati ca sefi de sectie.

 • Toate concursurile la bugetari sunt aranjate, se stiu lucrurile astea dar cei care ar putea sa le dea in vileag ori se tem ori nu sunt interesati sa o faca.

 • Doamna Grosu auzind aceste acuze pare ca suferă de amnezie. Câte persoane apropiate ei sunt angajate de către ea la IRO? Inclusiv viitoarea nora la serviciul achiziții sa se poată fura mult. Știe viitoarea soacra sa o învețe pe nora Alexandra Petrușca inginerii financiare.Nu degeaba o cheamă Grosu ca e Învățată sa îl primească in șpăgi pentru angajări și multe alte șpăgi pentru contracte de achiziții

  • Marinela, spune drept, esti frustrata ca nu ai luat examenul? Verifica pe statul de functii biroul de achizitii, nu apare numele Petrusca….bilusca, etc. Daca esti proasta…ramai in mediul tau infecto bafitor. Nu mai manca ***** din auzite, cine vrea sa intre in sistem, sa invete, nu toti incompetentii. Aceleasi povesti despre spaga—invatati si ve-ti vedea ca se intyra pe bune…asa ca….

 • De ce asa putin la proba scrisă ? Pentruca iti trebuie oricum nota minima de aia..poti avea nota 20 la scris dar la oral trece cine trebuie…sistemul de ” concurs” trebuie schimbat..peste tot e la fel

 • Extraordinar!!! Daca ati dat numele persoanelor care au luat notele cele mai mari de ce nu apare si numele cadrulul medical?
  Fiind cadru medical- stia foarte bine grilele de salarizare, nu era cazul sa intre in discutii cu personalul cu privire la Salarizare, daca cadrul medical este vreo frustrata sau vreun frustrat care a luat la examenul scris 2 sau 3, sa puna mana sa invete si apoi sa umbla cu acuzatii pe la ziare.
  Domnilor ziaristi, publicati stiri din auzite? si eu am auzit ca mancati de multe ori kkt, contra cost, prin articolele pe care le publicati. Trebuie sa luam totul ca adevar? Nu cred- asa ca, publicati si numele CADRULUI care a avut timp sa stea de vorba cu personalul de la Radioterapie.

 • Lucrez in acest spital si cunosc foarte bine cum merg treburile aici. Este un nepotism continuu. Managerul spitalului, Mirela Grosu este o mincinoasa si o falsa, ea fiind capul tuturor mersurilor care se fac aici. Este o corupta la fel ca multi alti angajati cu functii inalte. In acest spital fiecare este prieten/ruda cuiva. Toti suntem constienti de asta. Asa ca haideti sa nu ne mai ascundem dupa deget,doamna Grosu. Stiti foarte bine in ce barca vasliti. Au fost asistenti medicali cu studii universitare, care erau as in ceea ce faceau, si s-a avut grija sa fie inlocuiti deoarece nu aveau pe nimeni care sa ii sustina din spate. Despre ce vorbim aici?
  Nu mai jucati in Michelle Obama, ca stim cu totii cine sunteti cu adevarat. Sa va fie rusine!

 • Cele care au picat, sa ma caut pe facebook. Am locuri in Spania si Italia ! Ofer transport, cazare si banuti cinstiti, contract LEGAL de munca.

 • Ai pierdut concursul ??? Nu-i nimic ! Oferim contract de munca legal !!! Viata ta nu se termina aici !!! VixenStudio angajeaza fete puturoase, bani usori si rapizi !

 • Vai vai vai cata corectitudine la Doamna Manager Mirela Groși si cum lumea e rea si vorbește urat.vai vai.dar e prima data cand se întâmpla asa ceva la radioterapie?pai nu! Băiatul de casa al ei asistentul medical de la simulator Florin Cozma popa cum s a angajat.? Învățând temeinic ? Nu! Altul care nu are fermoar la gura si vorbește aiurea…iar de madam jurista… O moaca slaba care nu știe nimic da e foarte buna pe post de Yes madam manager.acolo i o cloaca umana la radioterapie.Vai vai ce ar mai avea treaba acolo Tanti Laura Codruta Kovesi

 • Cunosc si eu o persoana ce a participat la un concurs la IRO Iasi si a picat cu notă mare si care a aflat ulterior de la o angajată a IRO cu care era prietena ca nu a avut nici o sansă la concurs, acesta fiind aranjat. E de ajuns să citească lumea lista cu angajatii IRO ca să îsi dea seama de gradele de rudenie dintre acestia.

 • si Spiridonul e in aceiasi oala cu IRO . DIREFTOAREA DE INGRIJIRI MEDICALE A DAT NOTA 10 LA UN BRANCARDIER PROST DE BUBUIE. DAR NA E BARABATUL ASISTENTEI DIETICIENE A SPITALULUI D-NA HAGIMA IULIA IAR PE PROSTANAC IL CHEAMA HAGIMA PAUL . PAI CU SE ZICE DIETICIANA TINE DIETA LUI SPERANTA . ASTA E FRATILOR ASTIA SUNT ASISTENTII DE VIITOR !!!!!!!!!!! TOT EI LE VOR INGRIJI PE INCONSTIENTELE ASTEA CARE II ANGAJEAZA. DAI BANUL ESTI SI DOCTOR BA CU SPERANTA , DRINA SI STAN NU SE PUNE NICI DIICOT NICI D N A.

 • MDA…JURNALIST MORT DE FOAME!!! CA DE OBICEI ACEST ZIAR ROIESTE IN JURUL INSTITUTUTLUI REGIONAL DE ONCOLOGIE CU TOT FELUL DE STIRI DE *****!!! STIRI ADUNATE DE LA NISTE FRUSTRATI CARE NU SUNT CAPABILI SA IA O NOTA DE TRECERE LA UN EXAMEN…MAI PUNETI MANA PE CARTE!

 • Sunt sectii unde concursul este corect, dar sunt si sectii unde totul este aranjat. Persoanele respective nu ascund faptul ca au fost ajutate la examen, unele chiar abuzeaza – program preferential, plati preferentiale , in vazul tuturor, fara niciun pic de jena. Unii sefi de sectie se comporta ca si cum ar fi domeniul lor privat, in care-si fac regulile, cu acordul tacit al celor mai de sus ,evident. Din pacate acest spital a pornit pe o panta vertiginoasa in jos, ca si calitate si profesionalism.

 • Nimica nou la IRO sau alte spitale din Romania, am dat examen la IRO acum cativa ani in urma am obtinut puncatj mare fiind ADMIS FARA POST, cine platea intra 5000 de euro, crede-ti ca se va schimba ceva in tara „noastra” ?

 • Lucrez in cadru Iro de mai bine de 3 ani si nu am platit si nici nu cunosc pe cineva sa fi platit pentru post.Pt doamna care a facut reclamatia…. dc nu a putut invata sa ia nota 8,9 sau 10? putea sa ia o nota mai mare decat a fetelor care sunt acuzate ca ar fi stiut subiectele!!!.asa ca sa lasam comentariile si sa punem mana pe carte,nu sa ne prezentam la examene fara sa stim sa ne exprimam si sa avem pretentii!!!

 • :)) So stirea! Haideti sa fim corecti si sa dam numele si persoanele care au afirmat chestia asta, eventual doua, trei dovezi.
  Asa din auzite, BZI tot tipareste articole dar nu trebuie sa ne suparam. De cate ori vrem sa reclamam ceva sau pe cineva putem apela cu incredere la BZI.
  Baietii tiparesc de toate.
  Va iubesc BZI!
  P.S. Daca am fost rapit de extraterestii tot cu ziaristul care a publicat acest articol trebuie sa vorbesc?

 • Aceste lucruri se practica de mult timp in spitalele din Iasi, mai ales la IRO. Angajatii care au cunostinta cu privire la aceste practici ar trebui sa vorbeasca!!! Astfel autoritatile ii vor putea trage la raspundere pe cei implicati. Adevarul va va elibera!!!!

 • Daca ar fi fost 200 de posturi scoase si doar ele doua ar fi trebuit as fi înțeles sa existe suspiciuni , dar asa nu vad rostul ! Felicitări concurentelor pentru efortul depus pentru a putea susține acest EXAMEN !

 • La bugetari, asa se practica peste tot. Dovadă ? Anunturile de concurs se afiseaza prea tarziu, aproape de data concursului si eventualii candidati nu au timp sa isi intocmeasca dosarul de concurs, iar a doua dovadă e bibliogafia. O SUMEDENIE DE LEGI, INUTILE, TAMPITE, PE CARE NU LE STIE NICI ALA CARE A FACUT TEMATICA, NU LE STIE NCI COMISIA DE EVALUARE, dar pt descurajarea potentialilor candidati si pt a ramane doar pilele lor si cei care au dat spagă bagă niste legi aberante de parca s-ar da concurs la Casa Alba.

 • Dovada ca emailul primit a fost luat in considerare este amânarea sau anularea concursului pentru ocuparea celor 2 posturi pe radioterapie !
  Vad pe aici lingăi , frustrați , niște indivizi ascunși in spatele calculatorului , care scuipa venin ! Aceștia uita insa ca totul se întoarce in viața , nimeni nu scapă nepedepsit ! Folosirea de nume si in articol si in comentarii nu face decat sa imi întărească parerea ca cei care o fac nu pot fi decat niște Terchea berchea care abia așteaptă sa taie capul , dar uita ca sabia e deasupra capului lor !
  Vor fi ,orice va spune ancheta declanșată , indivizi care vor contesta rezultatul , nu contează care va fi !
  Șpagă da cel slab , cel slab jignește si tot el e cel nemulțumit !
  Asa ca uitați-va in oglinda, dragi concetățeni si veți fi Uimiți ce veți descoperi !

 • In paralel cu acest concurs, in amfiteatrul adicent celui in care s-a tinut concursul suspect, s-a organizat un altul de catre CJAS (casa de sanatate). Decalajul de orar, dintre cele doua concursuri a fost de aproximativ 30/40 minute. Astfel, in calitate de candidata pentru cel al CJAS-ului, am asistat la momentul de inceput/acces in sala a celor de la IRO. Va pot spune ca am avut in permanenta senzatia ca e ceva in neregula cu acest concurs. De ce? Pana la intrarea in sala, dar si ulterior, s-au perindat tot felul de cadre medicale, de rang mai inalt sau mai scazut, care au socializat direct sau indirect cu o parte dintre candidati. Au existat schimb de replici,

 • Probabil cineva e afectat din cauza ca a picat, asa ca nu gaseste alta forma de a-si exprima frustrarea decat in atacarea celor perseverenti ce au reusit sa treaca aceasta proba. E trist totusi ca orice speculatii sunt publicate in presa, fara a fi verificate, dar nici nu ma mira, avand in vedere reputatia celor de la „bzi” de a posta articole „de *****\”, singura sursa de informare fiind niste rautati venite din partea unei persoane nepregatite suficient.

Adauga un comentariu