Actualitate

EXCLUSIV! Asa se aranjeaza un concurs la Institutul de Oncologie Iasi. Cum sunt mituiti membrii comisiei de examen

Publicat: 24 ian. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Asa se aranjeaza un concurs la Institutul de Oncologie Iasi. Cum sunt mituiti membrii comisiei de examen
1
@ Scandal la Sectia de radioterapie din cadrul IRO Iasi @ Medicul sef si asistenta sefa, acuzati ca au favorizat doua dintre candidatele pentru postul de asistent medical @ Astazi se intruneste comitetul director, pentru a se decide daca concursul va fi anulat
 
Scandal de proportii la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iasi. Concursul pentru angajarea a doua asistente medicale la Sectia de radioterapie ar putea fi anulat, dupa ce s-au adus acuzatii grave membrilor comisiei de examen. Mai mult, in unitatea medicala se discuta despre un concurs organizat doar de ochii lumii, pentru ca cele doua posturi sunt pentru doua asistente medicale care ar fi primit subiectele de la medicul sef si asistenta sefa din Sectia de radioterapie.

Conducerea IRO a scos la concurs doua posturi de asistent medical generalist cu postliceala, cu minimum un an vechime in specialitate. La concurs s-au inscris cinci candidati. Proba scrisa a avut loc pe 18 ianuarie 2017, urmand ca astazi, 25 ianuarie, candidatele sa sustina proba de interviu. Una dintre persoanele care a informat conducerea IRO ca acest concurs este o facatura este un cadru medical la un alt spital a carui mama face tratament la radioterapie. Aceasta a avut o discutie cu una dintre asistentele medicale de la Sectia de radioterapie, care i-a relatat ca posturile trebuie ocupate de asistenta medicala Marinela Hurjui, care lucreaza de 4 ani in ambulatoriul IRO si Daniela Paius, care face voluntariat la unitatea medicala.

„Am mers cu mama mea pentru tratament la IRO Iasi, Sectia radioterapie. Fiind cadru medical, am intrat in discutii cu una dintre asistentele de pe sectia respectiva. Am intrebat-o despre salariu, conditii si volumul de munca. Asistenta respectiva mi-a spus ca salariul este ok avand in vedere faptul ca abia se primise o marire de salariu, dar este foarte obosita si are foarte mult de munca, intrucat sunt putine asistente. A continuat, relatandu-mi ca aceasta situatie se va remedia, intrucat vor fi angajate curand doua asistente. Am intrebat-o daca se organizeaza vreun concurs. Aceasta mi-a spus ca urmeaza sa aiba loc un concurs, dar ca acesta este formal, intrucat asistenta sefa si medicul au stabilit deja cine trebuie sa ocupe cele doua posturi. Asistenta mi-a spus ca cele doua posturi ce urmeaza a fi scoase la concurs urmeaza sa fie ocupate de catre colega sa Marinela, angajata la IRO ca voluntar si o alta colega. Asistenta mi-a spus ca cele doua trebuie sa primeasca posturile, pentru ca asa e normal, si ca acestea au vorbit deja cu dr. Munteanu (dr. Anca Munteanu, sefa Sectiei de radioterapie- n.r.) si cu Ioana (Ioana Vamanu, asistenta sefa- n.r.), asistenta sefa, care le-a comunicat subiectele ce urmeaza a fi date la examen, atat la proba scrisa, cat si la interviu, unde atat asistenta sefa, cat si dr. Munteanu vor face parte din comisie”, a relatat cadrul medical.
 

Chiar asa se ocupa aceste posturi?
 
Dupa afisarea rezultatelor la proba scrisa, asistenta medicala Marinela Hurjui a obtinut 70 de puncte si asistenta Daniela Paius, 72 de puncte, candidatele cu cel mai mare punctaj.

„Am crezut ca asistenta de la radioterapie abereaza cu concursul aranjat. Din curiozitate, in ziua de 19 ianuarie 2017, am intrat pe site-ul IRO Iasi, pe sectia anunt rezultat proba scrisa concurs 18 ianuarie 2017, la pagina 8/10, unde erau afisate rezultatele la concursul organizat pentru ocuparea posturilor de asistenta la Sectia radioterapie si am observat ca doamna Marinela (Hurjui- n.r.) de la pozitia 20 si o alta doamna Daniela (Paius- n.r.), pozitia 22, au luat cele mai mari note. Acest aspect m-a facut sa ma intreb daca asistenta de la radioterapie abera sau lucrurile astea chiar se intampla? Chiar asa se ocupa aceste posturi? Cei care se inscriu la concurs fac doar figuratie? Am adus la cunostinta conducerii IRO aceste aspecte, deoarece cred ca aceste fapte, daca sunt reale, vor fi musamalizate”, a precizat cadrul medical care a discutat cu asistenta medicala de la radioterapie.
 

Concursul ar putea fi anulat
 
Managerul Institutului Regional de Oncologie Iasi a intrunit, astazi, comitetul director si juristul spitalului, pentru a discuta daca exista cadru legal pentru anularea concursului. De doua zile, managerul face investigatii, dar pentru ca au fost zile libere, nu s-a putut ajunge la o decizie.

„Nu am primit nicio contestatie la acest concurs, dar am inceput sa fac verificari. Fiind doua zile libere, nu am putut discuta cu toata lumea si maine am convocat comitetul director, la care va participa si juristul, pentru a vedea daca avem cadru legal sa anulam concursul de la radioterapie sau tot concursul. In aceeasi perioada s-a sustinut concurs si pentru alte posturi din sectiile Institutului. Daca anulam tot concursul, vom putea organiza altul prin aprilie-mai, cand vom avea bugetul pe anul in curs. Am primit e-mail de la fiica pacientei care a auzit aceste discutii si vom face tot ce este necesar, pentru ca nu dorim sa acoperim o ilegalitate. Nu spun ca nu ii dau crezare acestei persoane. Nu cred ca doctorita Munteanu se preteaza la asa ceva. La Sectia de radioterapie nici nu este o concurenta foarte mare. Cred ca stiu de unde au plecat toate aceste discutii. La noi, personalul care doreste sa se transfere de la o sectie la alta trebuie sa participe la concurs. Una dintre candidatele de la radioterapie este o asistenta medicala care lucreaza de 4 ani in ambulatoriu. Daca a stiut subiectele, de ce a obtinut asa putin la proba scrisa, 70 de puncte?”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie din Iasi. 

Adauga un comentariu