Local

Exclusiv! Ca-n bancurile cu Dorel! Angajații unei firme, judecați după accidentarea unui coleg!

Publicat: 17 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Ca-n bancurile cu Dorel Angajații unei firme judecați după accidentarea unui coleg

Doi angajați ai unei firme sunt nevoiți să dea explicații în instanță, după un accident. Acuzațiile sunt de neluarea măsurilor de securitate în muncă și vătămare corporală din culpă.

Angajații unei firme din județ sunt obligați să dea ochii cu magistrații ieșeni. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Crețu, pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă. La rândul său, Sebastian Dumitru Stângaciu a fost acuzat de comiterea acelorași fapte. Acum, Judecătoria Iași a decis amânarea pronunțării pentru data de 25 octombrie 2019.

Cum a pornit totul

Procurorii ieșeni au susținut că incidentul a avut loc pe 4 septembrie 2014. Mai exact, spun anchetatorii, în ziua amintită, în jurul orei 15:00.
„Inculpatul Crețu Ioan, fiind de serviciu, în calitate de șef secție producție la SC Nilgom SA Iași, nu a luat măsurile de supraveghere a angajatului, legător de sarcină, numitul D.D. Acesta a urcat pe brațele unui motostivuitor, manevrat de către inculpatul Stângaciu Sebastian Dumitru. La scurt timp, D.D. s-a accidentat la pumnul stâng. Asta în timpul efectuării unei operațiuni de legare a unor bare din fier”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Potrivit acesteia, victima a necesitat 70-80 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Anchetatorii au mai spus că, tot atunci, Stângaciu, în calitate de gestionar la firma respectivă, a manevrat un motostivuitor fără a fi autorizat. De asemenea, acestuia i se reproșează că i-a permis lui D.D. să urce pe brațele utilajului, accidentându-l la pumnul stâng. Incidentul ar fi avut loc în timpul manevrei de retragere a brațelor motostivuitorului. Acum, urmează ca judecătorii ieșeni să decidă dacă cei doi inculpați sunt sau nu vinovați de producerea accidentului.

Adauga un comentariu