Local

Exclusiv! Ce spune managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria“ despre medicul confirmat cu COVID-19

Publicat: 17 mart. 2020
Spitalul „Sf. Maria” din Iași

Managerul Spitalului „Sf. Maria“ din Iaşi, ec. Corneliu Mihai a oferit o primă reacţie pentru www.bzi.ro legată de prezenţa prof. dr. Ingrid Miron la serviciu în aceste zile. Conform managerului, doctorul s-a întors la muncă joi, 12 martie, în intervalul 10.00-12.00. Managerul unităţii medicale a insistat ca prof. dr. Ingrid Miron să plece acasă. În urma insistentelor, aceasta a plecat. Managerul a sunat la DSP, iar reprezentanții instituției i-au explicat că ea poate veni fără probleme la serviciu pentru că nu se întorsese dintr-o zonă roşie sau galbenă:

‘Duminica am fost la videoconferinţa organizată cu ministerul Sănătăţii unde am luat contact cu reprezentanţii DSP, le-am explicat întreaga situaţie, iar aceştia mi-au confirmat că medicul se poate întoarce fără nicio problemă la locul de muncă.

Ieri, luni, în jurul orei 9.00, medicul a fost văzut prin unitate. Urmează ca astăzi să facem o anchetă şi să vedem cu cine a intrat în contact. Cel mai probabil, a intrat cu colegii şi pacienţii. Ieri, în jurul orei 16.00, am aflat că soţul dumneaei a fost depistat pozitiv. Specific faptul că în cele două zile în care medicul a fost prezent în spitalul de Copii «Sf. Maria», a purtat mască cu filtru şi mănuşi. Am luat decizia de a reveni la spital pentru că această acţiune a fost susţinută de informaţiile primite de la DSP. Înainte de a se declanşa isteria în Italia, am avut personal medical, aproximativ, 10, care au plecat în peninsulă şi la insistenţele mele au stat 14 zile în autoizolare pentru siguranţa colegilor şi pacienţilor. Este o situaţie extrem de grea, sperăm să o trecem cu bine. Imediat după rezultatul testului, vom începe controlul epidemiologic pentru a stabili contacții”, a declarat ec. Mihai Corneliu.

Vă aducem aminte faptul că luni, 15 martie, un medic din cadrul Institutului Regional de Oncologie a fost declarat pozitiv cu COVID-19. Soţia lui, prof. dr. Ingrid Miron, este doctor în cadrul Spitalului de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, acolo unde a intrat deja în contact cu mai multe persoane. De menţionat este faptul că, momentan, Ingrid Miron aşteaptă să primească rezultatele testării.

Comentarii
  • Imi place ca Domnul Manager macar zice adevarul
    Pe cand Doamna Doctor ,ieri era prima zi in care a venit la serviciu

    „Eu mi-am reluat de luni treaba la Sf. Maria, purtând tot timpul masca cu filtru special FP 3 şi mănuşi”

    Adica joi pe 12 nu era la serviciu

  • Dacă e real că acest COVID19 e foarte contagios era clar că se lua din start decizia de izolare pt cei din spital 14 zile și pt noi ceilalți acasă 14 zile.Nu așteptăm de 3 ore un răspuns pe care mulți îl intuiesc deja. Ne vom da seama de manipulare. Și una peste alta medicii mai isteți la 10,30 au părăsit incinta spitalului că e mai mișto izolarea acasă.

Adauga un comentariu