Local

Exclusiv! Cinci ieșeni, lăsați fără pensii chiar de factorul poștal! Bărbatul, în fața judecătorilor!

Publicat: 11 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Cinci ieșeni lăsați fără pensii chiar de factorul poștal Bărbatul în fața judecătorilor

@ Un bărbat de 62 de ani a fost trimis în fața magistraților ieșeni @ Acesta este acuzat că ar fi băgat în propriul buzunar banii din pensiile unor ieșeni @ Individul nu a fost audiat de procurori, pentru că nici măcar nu s-a sinchisit să meargă la Parchet

Un angajat al Poștei Române este nevoit să dea explicații în fața instanței, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni. Astfel, recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Mihăiță Harschi. Bărbatul în vârstă de 62 de ani este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual (cinci infracțiuni) și delapidare (cinci acte materiale).

Ce au spus procurorii

Anchetatorii au precizat că factorul poștal s-ar fi gândit că poate păcăli pensionarii ieșeni care își așteptau bănuții, dar și instituția pentru care lucra.
„În cursul lunii mai 2016, inculpatul, în calitate de factor poștal în cadrul Oficiului Județean de Poștă Iași, a falsificat înscrise oficiale – mandat plată pensii, prin menționarea unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv a completat talonul de pensii, a semnat la rubrica destinatar și a trecut datele din actele de identitate ale altor persoane, ca fiind ale destinatarilor, atestând faptul că sumele corespunzătoare pensiilor respective au fost înmânate destinatarilor. În acest mod, inculpatul și-a însușit, în interes personal, banii respectivi”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Citeste si: Un postas a fugit cu banii pensionarilor

Conform anchetatorilor ieșeni, persoana vătămată Compania Națională Poșta Română SA București s-a constituit parte civilă în cadrul acestui proces penal cu suma totală de 10.793,47 lei. Așadar, din acești bani, suma de 10.688,3 lei este cea care ar fi fost însușită de individ, reprezentând valoarea pensiilor aferente lunii mai 2016, diferența fiind reprezentată de penalitățile aferente.
„Inculpatul nu a fost audiat, neprezentându-se la chemările organelor de urmărire penală. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
De remarcat este faptul că următorul termen al procesului penal a fost stabilit pentru data de 30 octombrie 2019.

Citeste si: Postas judecat pentru o gaura de 83 de milioane

 

Adauga un comentariu