Local

Exclusiv! Cine este bărbatul care a vrut să se arunce de pe stâlp, la Iaşi – UPDATE

Publicat: 18 feb. 2020

UPDATE: Tănărul nu avea asupra sa documente de identificare. Autoritățile l-au găsit în baza de date.

Știre inițială

Matei Piti, în vârstă de 26 de ani, a vrut să se arunce de pe stâlpul de înaltă tensiune din Iaşi. Bărbatul este din judeţul Suceava. Acesta lucra de doar patru luni la o stână într-o localitate din Iaşi. Astăzi, 18 februarie, este ziua lui de naştere. Tânărul a recurs la un asemenea gest extrem deoarece nu şi-a primit banii.

Reamintim că în această dimineața la ora 7 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iași a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, strada Cerna pentru salvarea unei persoane care s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, la o înălțime de aproximativ 25 m. La locul intervenției s-a deplasat autoplaforma pentru salvarea la înălțimi, o autospecială de stingere și un echipaj de prim ajutor. Furnizarea cu energie electrică a fost întrerupta și a fost amplasată perna pneumatică. Intervenţia a fost coordonata de IPJ Iași, ISU fiind forță de sprijin. După aproximativ 90 de minute, bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost convins să urce în nacela autoplatformei și a fost coborât în siguranță la nivul solului, acesta fiind preluat de echipajele de poliţie prezente la faţa locului.

 

”În această dimineață, în jurul orei 7.40, la solicitarea ISU Iași au fost deconectate două linii de înaltă tensiune pentru întervenția în siguranță a personalului ISU în vederearea salvării unei persoane urcată pe un stâlp din zona pieței Alexandru cel Bun. În urma incidentului, a fost afectată alimentarea cu energie electrică la circa 8000 de consumatori din municipiu, zonele Piața Unirii, Centrul civic, Sf. Andrei, Ștefan cel Mare, Cuza Vodă. Am acționat cu prioritate pentru reluarea alimentării la instituțiile medicale afectate (spitalele Sf. Spiridon, Pneumologie, maternitățile Elena Doamna și Cuza Vodă), ce a fost realizată în intervale de trei pană la 30 minute.

Până la ora 9.00 alimentarea a fost restabilită la circa 90% dintre consumatorii afectați de incident. Având în vedere că intervenția ISU a fost finalizată, în jurul orei 10.30 au fost reconectate cele doua linii de înaltă tensiune, iar alimentarea cu energie electrică a revenit la normal.” se arată în comunicatul celor de la Delgaz Grid





Comentarii
Adauga un comentariu