Local

Exclusiv! Clubul de fotbal Poli Iași a mai câștigat o bătălie în instanță cu familia Sabo!

Publicat: 20 nov. 2019

Tatăl lui Horia Sabo a pierdut un litigiu cu clubul de fotbal din Copou. Laurențiu Sabo le ceruse judecătorilor maramureșeni să oblige clubul ieșean la reinstalarea sa. Acesta mai are un proces, la Iași, în care contestă decizia de concediere a sa

Clubul de fotbal Politehnica Iași a mai câștigat un proces ce fusese intentat de un membru al familiei Sabo. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Maramureș au respins o cerere formulată de către Laurențiu Sabo, tatăl lui Horia Sabo, fostul manager al clubului din Copou.

„Instanța respinge cererea reclamantului de obligare a pârâtei Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași la înregistrarea concedierii sale, în baza deciziei din 15 februarie 2019, în Registrul General de Evidență a Salariaților, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală. Respinge cererea reclamantului de obligare a pârâtei să înregistreze în Registrul General de Evidență a Salariaților concedierea. Respinge ca nefondată cererea reclamantului de constatare a unui nou raport juridic de muncă între părți începând cu data de 19 februarie 2019, izvorât dintr-un nou contract de muncă, precum și cererea de obligare a pârâtei să înregistreze în Registrul General de Evidență a Salariaților un nou contract individual de muncă”, au precizat magistrații maramureșeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Mai multe litigii

Pe data de 19 iulie 2019, Laurențiu Sabo a decis să acționeze în judecată Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași. Reclamantul le-a cerut magistraților din cadrul Tribunalului Maramureș să oblige clubul din Copou la înregistrarea unor acte ce ar fi presupus reinstalarea sa.
În urmă cu câteva luni, conducerea Politehnicii Iași a decis despărțirea de Horia Sabo, dar și de colaboratorii aduși de acesta la clubul din Copou, respectiv tatăl său, Laurențiu, Iuliano Ene sau Tibor Selymes.
În urma despărțirii, Horia Sabo și colaboratorii săi au acționat în judecată clubul ieșean. Niciunul dintre reclamanți nu a avut, până acum, câștig de cauză.

De remarcat este faptul că Laurențiu Sabo mai are înregistrat un litigiu de muncă pe rolul Tribunalului Iași. Mai exact, pe data de 7 martie 2019, acesta a dat în judecată Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași.
Reclamantul le solicită magistraților ieșeni să dispună anularea deciziei de concediere emisă pe numele său. Judecătorii au decis, la ultimul termen al cauzei, ce a avut loc pe 13 noiembrie, să amâne pronunțarea pentru data de 22 noiembrie 2019.
Amintim că, în vara anului trecut, Horia Sabo a venit la clubul din Copou cu promisiunea că va aduce investiții, pentru creșterea performanței. Ulterior, acesta a susținut, în cadrul unei conferințe de presă, că, de fapt, ar fi venit la Iași ca manager, nicidecum ca investitor. La scurt timp, mai-marii clubului de fotbal au decis să renunțe la Horia Sabo și la colaboratorii săi.loading...

Adauga un comentariu