Titlurile zilei

Exclusiv! Drama unui ieșean! Și-a pus capăt zilelor după ce soția lui a plecat de acasă! A fost găsit într-o anexă, spânzurat de o grindă

Publicat: 18 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Drama unui ieșean Și-a pus capăt zilelor după ce soția lui a plecat de acasă A fost găsit într-o anexă spânzurat de o grindă

Un ieșean a fost găsit mort într-o anexă de lângă locuința sa. Bărbatul și-ar fi pus capăt zilelor după ce a fost părăsit de soție. Sâmbătă a fost făcută descoperirea macabră, iar cei care l-au cunoscut spun că de o perioadă bărbatul consuma băuturi alcoolice în exces. Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat. În weekend, mai multe persoane au încercat să se sinucidă, dar au fost salvate la timp

Descoperire macabră la Iași, în weekend. Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost găsit spânzurat. Sâmbătă, în jurul prânzului, un bărbat din comuna ieșeană Voinești a sunat la 112 și a cerut ajutorul autorităților spunând că vecinul său s-a spânzurat. Un echipaj medical s-a deplasat imediat la fața locului, însă nu a putut face mare lucru. Bărbatul era decedat de câteva ore. Cadavrul a rămas în grija Poliției. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și fac cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt. Anchetatorii au aflat că, în urmă cu aproape trei săptămâni, soția lui Mihai Bîrzu a plecat de acasă. De atunci, omul ar fi căzut în depresie și ar fi consumat alcool în exces. Acesta ar fi fost motivul care l-ar fi trimis spre ștreang.

„Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că un bărbat a fost găsit decedat. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă. De asemenea, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Vecinii se așteptau la asta

Trupul neînsuflețit al lui Mihai Bîrzu a fost ridicat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. Surse din cadrul anchetei au precizat că ieșeanul a fost găsit spânzurat de o grindă cu un cordon textil. Vecinii bărbatului au precizat că în ultima vreme acesta era destul de abătut. Decizia radicală pe care a luat-o acesta nu i-a uimit pe mulți. După despărțirea de soție acesta și-a schimbat comportamentul.

„De când a plecat soția de acasă, a stat mai tot timpul cu alcoolul lângă el. Nu a zis că vrea să facă vreun gest, dar era destul de schimbat. El avea niște probleme de sănătate, ceva pe la ficat. Mergea la doctor, lua tratament. Acum numai el știe de ce a făcut asta. Dumnezeu să îl ierte”, a spus unul dintre localnici.

După efectuarea necropsiei se vor stabili cauzele decesului, cu toate că lucrurile sunt cât se poate de clare. Bărbatul a murit prin asfixiere mecanică. Rămâne de văzut când va fi ridicat trupul de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași și înhumat.

Multe tentative de suicid

În weekend, la Iași au mai ajuns persoane care au încercat să-și pună capăt zilelor. Din fericire, au fost salvate la timp. De exemplu, un bărbat în vârstă de 51 de ani a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe UPU din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” după ce a înghițit mai multe tablete de paracetamol și a consumat alcool. Tot în acest weekend, la spital a mai ajuns și o bătrână în vârstă de 81 de ani din Pașcani. Și aceasta a ingerat mai multe pastile și alcool în scop suicidal. Atât femeia, cât și bărbatul au ajuns la timp pe mâna medicilor și au fost salvați. Medicii au atras în nenumărate rânduri atenția oamenilor și au aratat cât sunt de periculoase medicamentele combinate cu băuturile alcoolice. Această perioadă din an este însă destul de delicată, asta dacă ne-am lua după spusele psihologice. De regulă, înainte de sărbătorile de iarnă există multe tentative de suicid din cauza depresiilor. Orice ieșean care se află într-o situație mai dificilă din viață ar trebui să apeleze cu încredere la ajutorul specialiștilor și cu siguranță va găsi o rezolvare.

Adauga un comentariu