Titlurile zilei

EXCLUSIV! E oficial și se va întâmpla într-o zonă rezidențială din Iași! Se pregătește o mega-construcție unde se vor investi 15 milioane de euro

Publicat: 05 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Pe o suprafață uriașă și într-o zonă rezidențială a Iașului, de aproximativ 9.000 metri pătrați, se pregătește o mega-construcție, unde se vor investi 15 milioane de euro. Deja, Primăria Municipiului Iași a aprobat Planul Urbanistic Zonal – PUZ. Totul se va întâmpla pe strada Sărărie, numărul 200. Aici, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” intenționează să realizeze un Complex Sportiv ultra-modern. Acesta include un compus din terenuri exterioare, bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet și volei, prevăzut cu tribune rabatabile pentru 4.000 de locuri. Construcția va avea o înălțime de 21 metri din punctul cel mai înalt al terenului natural în zona construită, subsol, demisol, parter și un etaj. E vorba și de spații verzi, pe acoperișul clădirii urmând a fi propuse astfel de spații, cu respectarea legislației în vigoare

La Iași, pe o suprafață uriașă și într-o zonă rezidențială a Iașului, de aproximativ 9.000 metri pătrați, se pregătește o mega-construcție unde se vor investi 15 milioane euro. Recent, Primăria Municipiului Iași a aprobat Planul Urbanistic Zonal – PUZ. Asta se află pe strada Sărărie, numărul 200. Aici, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC urmează să realizeze un Complex Sportiv ultra-modern. Acesta include un campus format din terenuri exterioare, bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet și volei, prevăzut cu tribune rabatabile pentru 4.000 de locuri. Construcția va avea o înălțime de 21 metri din punctul cel mai înalt al terenului natural în zona construită, subsol, demisol, parter și un etaj. E vorba și de spații verzi, pe acoperișul clădirii urmând a fi propuse astfel de spații, cu respectarea legislației în vigoare.

„Vom construi un Complex Sportiv modern pentru întreaga comunitate academică”

Având în vedere toate acestea, rectorul UAIC arată că investiția este destinată atât facultății de profil a instituției de învățământ superior, cât și pentru întreaga comunitate academică a urbei și nu numai.

„Vom construi un Complex Sportiv modern, pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport, pentru întreaga comunitate academică. Este nefiresc să ai Facultate de Educație Fizică și Sport, să ai Sportul ca disciplină obligatorie în planurile de învățămant ale tuturor facultăților și să nu ai o bază sportivă modernă!”, a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Conducerea de la „Cuza” arată că sursa de finanțare, în mare parte, este căutată să fie din fonduri guvernamentale sau europene. Pe de altă parte, de precizat că, în ultimii 30 de ani, aceasta ar putea deveni cea mai modernă și completă bază sportivă din oraș.

De precizat că, deja, „Cuza” a demarat reabilitarea Casei Universitarilor urmând ca, anul acesta, să se întâmple același lucru și la Corpul E, respectiv Corpul O.

Adauga un comentariu