Local

Exclusiv! Fostul episcop de Huşi, Cornel „Bârlădeanu“, a fost reţinut la Iași pentru 24 de ore pentru viol! – GALERIE FOTO/ VIDEO/ UPDATE

Publicat: 21 mai 2020

Ex-episcopul de Huși, Cornel Onilă, cunoscut drept Cornel „Bârlădeanu”, a fost adus joi la Iași. Acesta a fost citat în dosarul intitulat generic „Sex în chilie” de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Avocatul Liviu Bran susține că fostul episcop, clientul său, a fost reținut pentru 24 de ore pentru agresiune sexuală.

„Clientul meu se consideră nevinovat. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare, dacă se va propune arestarea preventivă sau nu”, a declarat avocatul lui Cornel Onilă.

UPDATE: Un al doilea suspect în acest dosar a fost adus, joi după amiază, la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Acesta este nimeni altul decât Sebastian Jitaru, fostul preot care a fost condamnat definitiv că l-ar fi şantajat pe Cornel Onilă. Deocamdată acesta este audiat de procurori, urmând a fi stabilit ce se va întâmpla în continuare cu el.

Știre inițială

Procurorii l-au citat pe fostul episcop de Huși, Cornel Onilă, zis „Bârlădeanu”, pentru a se prezenta joi după-amiază la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Acesta a venit joi, în jurul orei 14:00, la sediul Parchetului ieșean, el urmând a fi audiat în dosarul intitulat generic „Sex în chilie”. Surse judiciare afirmă că anchetatorii ieșeni urmează să îl rețină pe Cornel Onilă.

Amintim că, în urmă cu câteva luni, procurorii ieșeni au redeschis unul dintre cele mai incendiare dosare pe care le-au avut în ultimii ani. Dosarul intitulat generic „Sex în chilie”, în care fostul episcop de la Huși, Corneliu Onilă, a intrat în atenția anchetatorilor, a fost redeschis după ce în spațiul public au apărut informații că unele probe nu s-ar fi aflat în posesia procurorilor într-o primă fază.

La începutul acestui an, procurorii ieșeni susțineau că audierile erau în toi. „Ancheta continuă, astfel că nu vă pot oferi alte detalii cu privire la aceasta”, a declarat în ianuarie 2020 procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Unul dintre ierarhii importanți, ex-episcopul de Huși, Cornel Onilă, a renunțat la funcție după ce în spațiul public a apărut o filmare în care pare că se giugiulește cu un alt bărbat, este vizat de o anchetă penală.

Dosarul lui Cornel Onilă, redeschis de procurorii ieșeni

Dosarul „Sex în chilie” a fost redeschis printr-o ordonanță a procurorului general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, confirmată apoi de instanță. Infracțiunea pentru care s-a început urmărirea penală în acest caz este de „act sexual cu un minor”.

Investigația inițială în care procurorii ieșeni au verificat dacă fostul episcop de la Huși ar fi profitat sau nu de funcția lui pentru a face sex cu elevi minori a fost deschis la finele anului 2017, ca urmare a unui denunț, și a fost clasată pe 11 iunie 2019, după ce procurorul de caz a considerat că nu are suficiente probe pentru a-l acuza pe Cornel Onilă. La începutul lunii august 2019, în spațiul public au apărut noi informații care au dus la redeschiderea cazului.

Condamnări pentru șantajarea fostului episcop de Huși

În urmă cu câteva luni, Justiția ieșeană a tranșat și cazul de șantaj în care victimă era fostul episcop. Cei trei preoți din Vaslui care l-au șantajat cu publicarea unor casete porno au fost condamnați de Curtea de Apel Iași, la pedepse cu executare.

Preoții au fost acuzați că i-ar fi spus fostului episcop al Hușilor, Cornel Onilă, că vor publica presupuse imagini în care ar apărea întreținând raporturi sexuale cu persoane de același sex.

La acest moment, de precizat ca statutul acestuia este de episcop care s-a retras, la cererea sa, din funcție. Ulterior, el a locuit într-o parte a Casei „Episcop Partenie Ciopron”, de la Mănăstirea Văratec, cea pe care putea să o pună la dispoziție Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Comentarii
  • Daca stai de vorba cu popii la un pahar toti spun ca o au sfanta, de asta multe proaste sunt excitate dupa betivi si inculti, in loc sa contribuie la dezvoltare ei blocheaza, biserica tot timpul a sustinut PSD-ul, deci ne-a tras in jos, mai bine sa fie inchise ca si asa ne promit doar viata buna pe lumea cealalta

  • Domnilor care comentati: avocatul Preasfintului e nimeni altul decît Liviu BRAN, avocatul Liviu BRAN!!! Ati auzit de el??? O sa auziti la finalul procesului cand Preainaltul va fi condamnat cu suspendare, asta daca nu va fi achitat!!!

  • Da, Bran e bun!!! Amintiti-va de primarul Ancuta de la Primarua Siretel… la Tribunal, vaca de Stratan a dat verdictul:5 ani cu executare!!! Muie Stratan Cristina, la Curtea de Apel, Primarul cel istet a primit 3 anisori cu suspendare!!!!!!!!! Si asta, datorita avocatului BRAN Liviu!!!

  • Circ pentru plebe , daca era sa fie , se intampla atunci la timpul facerii . Da nu … El a fost sa fie ,,mazilit ” , cu o dispensa de 20 000 ron/luna plus 2 aghiotanti si un sofer/masina , si unde,,, la Agapia unde mai functioneaza si manastiri de maicute ,,,, poate pacatosul si-ar mai ,, indrepta organul ”pacatos si spre cele lumesti . Da na ‘ ce sa-i faci cand frecventezi Freiburgul dupa alti preafericiti

  • Ca sa vezi cum functioneaza ,,Statul Roman ” , mai intai condamna detractorii -santajistii[ Care au ascendent moral asupra pacatosului . Pe urma BOR -ul face presiuni si reuseste ca de multe ori [ Semn ca nu e doar BOR . ci un aparat controlat de o alta coloana a serviciilor , care nu se uita decat la buzunarul si conturile lor ] , sa ia amanare .,,,, Pana o plesni buboiul . Lumea mai evolueaza , da BOR-ul tot tot de bani tine

Adauga un comentariu