Local

Exclusiv! Ieșean amendat pentru că și-a dus bebelușul la medic!

Publicat: 07 apr. 2020

Un bărbat a câștigat procesul intentat Poliției Locale Iași. Acesta a contestat o amendă în valoare de 580 de lei primită de la instituția amintită. Reclamantul a fost sancționat pentru că și-ar fi lăsat mașina pe un trotuar din apropierea Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași

Un ieșean s-a trezit cu o amendă destul de mare după ce și-a dus bebelușul de doar zece luni la spital. Astfel, un bărbat care a fost sancționat recent de oamenii legii a contestat procesul-verbal în instanță și a avut câștig de cauză.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis plângerea formulată de către Andrei S.

„Instanța admite plângerea contravențională formulată de petent în contradictoriu cu intimata Poliția Locală Iași împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare contravențională din 1 octombrie 2019. Anulează procesul-verbal de constatare și sancționare contravențională contestat”, au menționat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Era sau nu era trotuar?

Procesul a început pe 21 octombrie 2019. La acea dată, ieșeanul a dat în judecată Poliția Locală, solicitându-le magistraților să dispună anularea procesului-verbal prin care a fost sancționat. În subsidiar, Andrei S. a cerut înlocuirea sancțiunii aplicată – 580 de lei – cu avertisment.

„Am fost nevoit să opresc autoturismul în zona Spitalului de Boli Infecțioase din municipiul Iași într-un loc pe care l-am găsit disponibil, în lipsă de locuri de parcare. Asta, deoarece trebuia să merg cu fetița mea de zece luni la o evaluare medicală”, a menționat ieșeanul în cererea adresată instanței de judecată.

Acesta a precizat că va depune înscrisuri medicale la dosar, care să dovedească afirmațiile sale.

De cealaltă parte, Poliția Locală Iași a cerut respingerea plângerii, pe motiv că actul de sancționare a fost legal și temeinic întocmit. Agenții au depus, la rândul lor, la dosar o planșă fotografică, ce urma să demonstreze că ieșeanul ar fi parcat autoturismul în mod neregulamentar.

Aceștia au adăugat că bărbatul a fost sancționat prin procesul-verbal de constatare și sancționare contravențională deoarece ar fi staționat pe un trotuar, pe strada Octav Băncilă, într-un loc nepermis, nesemnalizat cu indicator sau marcaj în acest scop.
Totuși, judecătorii au constatat din planșele fotografice depuse la dosar de Poliția Locală Iași faptul că în zona în care bărbatul a parcat autovehiculul nu era amenajat un trotuar.

„Pentru ca această contravenție să existe, necesar este să existe mai întâi trotuarul, ceea ce nu este cazul în speță, fapt rezultând din probele cu planșe fotografice depuse de intimată la dosar”, au concluzionat magistrații.
Comentarii
  • bine i-a facut. Pe acolo circula bolnavii si se impiedica de toate cazanele parcate de putori care nu pot merge pe jos 50 de metri pana la parcarea de la Lidl

Adauga un comentariu