Local

Exclusiv! Un pacient este izolat la domiciliu, suspect de coronavirus! Acesta vine din China

Publicat: 23 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Un pacient este izolat la domiciliu suspect de coronavirus Acesta vine din China

UPDATE: ” Este un bărbat venit din China să lucreze în Iaşi, unde s-a stabilit cu familia. El se afla în carantina de zece zile la domiciliu după ce a fost în China pentru a petrece cu familia de acolo Anul Nou Chinezesc. Când a revenit a fost evaluat şi în Germania, dar şi pe Aeroportul Internaţional Otopeni din Bucureşti. Starea de sănătate este bună şi este monitorizat. De când a ajuns în România nu a fost înregistrată nicio stare de rău.” au clarificat situaţia cei de la DSP Iaşi.

Știre inițială: Un ieșean întors recent din China dintr-o zonă afectată de virusul coronavirus a fost izolat la domiciliu. După ce a fost controlat la Aeroportul din Otopeni, medicii au decis că acesta nu va trebui să părăsească domiciliul timp de zece zile, timp în care va fi monitorizat. Dacă apar simptomele specifice virusului acesta va fi internat în regim de urgență.

În Timișoara sunt două persoane în carantină

O femeie din Timiş a alertat, duminică, autorităţile, că fiicele sale se află într-o aeronavă şi vin din zona afectată de coronavirus în Italia. Autorităţile s-au mobilizat şi au făcut verificări, după aterizarea cursei de Bergamo, pe Aeroportul Timişoara. Femeia a anunţat, duminică dimineaţa, că fiicele ei minore se află la bordul aeronavei care urmează să aterizeze la Timişoara şi că vin din zona afectată de coronavirus din Italia unde deja doi oameni au murit şi alţi aproape 100 sunt infectaţi, informează news.ro.

Autorităţile italiene au anunţat că cel puţin 9 oraşe din Lombardia şi unul din Veneto sunt afectate de coronavirus. Au fost închise barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus.

Adauga un comentariu