Local

Exclusiv! Ieșean, obligat să plătească despăgubiri, după ce i s-a spart o țeavă în apartament!

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Ieșean obligat să plătească despăgubiri după ce i s-a spart o țeavă în apartament

Judecătorii ieșeni au admis o cerere formulată de o firmă de asigurări. Reclamanții au susținut că au fost nevoiți să despăgubească o ieșeancă, după ce apartamentul acesteia ar fi fost inundat. Totul ar fi pornit de la o țeavă spartă în locuința de deasupra apartamentului femeii

Un bărbat din Iași a fost pus la plată de judecători. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis recent acțiunea formulată de o firmă de asigurări în contradictoriu cu un bărbat.

„Instanța admite cererea formulată de reclamanta SC Carpatica ASIG SA în contradictoriu cu pârâtul Dobrea Eugen. Dispune obligarea pârâtului la plata sumei de 128 de lei, reprezentând contravaloarea despăgubirii achitate asiguratului Silvia A., în baza poliței de asigurare de bunuri”, au precizat judecătorii.

„Nu mi-a spus nimeni!”

Procesul civil a început pe data de 24 octombrie 2019. Prin cererea de chemare în judecată, firma de asigurări a solicitat, în contradictoriu cu pârâtul, pronunțarea, unei hotărâri prin care ieșeanul să fie obligat la plata sumei de 128 de lei, cu titlu de contravaloare a despăgubirii plătite de reclamantă.

„Pe data de 21 mai 2016, am fost anunțați de către Silvia A. cu privire la inundarea imobilului său din județul Iași, acest lucru fiind confirmat de către Asociația de Proprietari. Drept urmare, am despăgubit-o pe asigurată, fiind deschis un dosar de daună, astfel că, acum, am trecut la recuperarea debitului”, au menționat reprezentanții firmei de asigurări în fața judecătorilor.

La rândul său, ieșeanul a invocat lipsa dovezii a calității de reprezentant a reclamantei și excepția inadmisibilității acțiunii. Bărbatul a solicitat respingerea acțiunii, ca fiind neîntemeiată.
Potrivit reclamantei, pe data de 21 mai 2016, apartamentul femeii a fost inundat cu apa provenită de la o conductă spartă din locuința situată deasupra acestuia. Totuși, bărbatul a afirmat că nu a fost încunoștințat și nu i s-a comunicat vreun act de evaluare a daunelor cauzate vecinei sale.
Însă judecătorii ieșeni au constatat că inundația a avut loc din cauza spargerii unei țevi din apartamentul bărbatului și au admis cererea formulată de către reprezentanții societății comerciale Carpatica ASIG SA. Așadar, ieșeanul a fost obligat la plata unor despăgubiri în valoare de 128 de lei, pentru prejudiciul suferit de vecina sa.

Adauga un comentariu