Local

Exclusiv! Încă cinci pacienţi de la Spitalul de Neurochirurgie, depistaţi pozitiv cu Covid-19

Publicat: 29 mai 2020

În urma retestării pacienţilor internaţi la Spitalul de Neurochirurgie din Iași a ieşit că cinci pacienţi sunt infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Cei cinci au fost transferaţi în secţia special amenajată în unitatea medicală pentru pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19. Ieri au fost testaţi 80 de pacienţi. În cursul zilei de astăzi se vor testa cadrele medicale care au intrat în contact cu colegii diagnosticaţi pozitiv la infecţia cu coronavirus.

La Spitalul de Neurochirurgie Iași se primesc doar urgențele majore. Iulian Cozianu, asistentul medical-șef al unității medicale, roagă toți pacienții care nu reprezintă o urgență majoră să evite măcar pentru o săptămână să vină la spital. De astăzi, reîncepe testarea pacienților și a cadrelor medicale din spital, după ce în unitatea medicală au fost diagnosticate cu coronavirus 44 de persoane, 23 pacienți și 21 de cadre medicale

Din cauza pandemiei de COVID-19, Iulian Cozianu, asistentul medical-șef al Spitalului de Neurochirurgie Iași, avertizează că pacienții care vin la spital în această perioadă și nu reprezintă o urgență majoră sunt trimiși acasă.

În spital se internează doar urgențele majore.

În 24 de ore s-au prezentat cu urgențe majore aproximativ 4-5 pacienți. Toate aceste măsuri au fost luate de către reprezentanții unității medicale după ce 39 de persoane, dintre care 21 de cadre medicale și 18 pacienți, au fost infectate cu noul coronavirus. Până ce toți cei rămași în spital nu vor fi retestați, nu se mai internează decât urgențele.

„Am limitat internările și primim doar urgențele medicale. Am terminat testarea pacienților și a personalului, iar de astăzi reluăm testarea în ordinea în care s-a testat. Pe la sfârșitul săptămânii viitoare sperăm să avem un tablou corect și apoi vom decide ce vom face pe mai departe. Momentan rugăm pacienții să empatizeze cu noi, să înțeleagă că măsurile luate de noi sunt pentru binele lor, al pacienților deja internați și al cadrelor medicale”, a specificat Iulian Cozianu, asistentul medical-șef al Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Adauga un comentariu