Local

Exclusiv! Judecat pentru că a jefuit un bărbat, pentru a putea juca la „păcănele”! A recunoscut totul!

Publicat: 21 feb. 2020

Un ieșean în vârstă de 53 de ani trebuie să dea ochii cu magistrații, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Traian Ungureanu, pentru furt, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

„Pe 16 aprilie 2019, în timp ce se afla în locuința concubinei persoanei vătămate din satul Cîrniceni, comuna Țigănași, inculpatul a sustras un port-document aparținând persoanei vătămate D.C., în care se aflau cartea de identitate, cardul de sănătate, suma de 60 de lei și un card bancar emis pe numele persoanei vătămate, care avea atașată o hârtie pe care era menționat codul PIN. A doua zi, în timp ce se afla în municipiul Iași, la diferite intervale de timp, inculpatul a accesat fără drept sistemul informatic al băncii prin utilizarea fără drept a cardului aparținând persoanei vătămate și a codului PIN aferent și a efectuat retrageri de numerar în valoare totală de 1.100 de lei”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Individul a recunoscut faptele pentru care a fost cercetat

Conform acesteia, după primele două retrageri, totalizând suma de 800 de lei, individul a mers pe o terasă din zona Pieței Nicolina, loc în care a consumat băuturi alcoolice și a jucat la aparate de tip slot-machine, folosind banii retrași din contul persoanei vătămate.

„Întrucât inculpatul a pierdut la aparatele de tip slot-machine suma de bani retrasă din contul persoanei vătămate, la scurt timp s-a deplasat la un alt ATM și a accesat fără drept sistemul informatic al băncii prin utilizarea fără drept a cardului și a codului PIN aferent, efectuând două retrageri de numerar în valoare totală de 300 de lei. Constatând că în contul persoanei vătămate nu mai existau fonduri, inculpatul a aruncat la un coș de gunoi cardul, precum și port-documentul sustras, în care se aflau cartea de identitate și cardul de sănătate emise pe numele persoanei vătămate”, a mai menționat Mihaela Apostol. Potrivit acesteia, în declarațiile date în fața anchetatorilor, individul a recunoscut faptele pentru care a fost cercetat.

Adauga un comentariu