Local

Exclusiv! Mai mulţi copii dintr-un centru de plasament din Iaşi, pozitivi cu COVID-19

Publicat: 29 apr. 2020

Mai mulţi copii aflaţi într-un centru de plasament din Iaşi au fost confirmaţi cu COVID-19. Copiii se aflau la centrul ”Sf. Andrei”. Este vorba despre trei copii de cinci, şase respectiv şapte ani.

”Catre Centrul de Zi Sf. Andrei a plecat un echipaj medical. Vor fi transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, mai mulți copii. Vorbim despre trei copii depistaţi pozitiv la infectarea cu COVID-19 şi care au fost confirmaţi de DSP Iaşi. Cei trei copii au vârstele de 5, 6 şi respectiv 7 ani.” a menţionat Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Totul are legătură cu copilul depistat pozitiv pe data de  27 aprilie 2020

Pe data de 27 aprilie 2020 s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, pentru şedinţa de dializă, un copil în vârstă de 9 ani, beneficiar al serviciului social rezidenţial pentru copii cu handicap sever. Conform metodologiei de supraveghere a COVID-19 pentru pacienţii asimptomatici cu imunosupresie, copilul a fost testat şi rezultatul de laborator a evidenţiat că este confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat astăzi (nr. ieri, 28 aprilie) o anchetă epidemiologica la centrul rezidenţial din municipiul Iaşi şi a recoltat 133 de probe, 88 de la personalul acestui centru şi 45 de la beneficiarii serviciului social.
Copilul este asimptomatic şi a fost tranferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Ancheta este în curs de desfăşurare.

Sunt internaţi patru copii, toţi asimtomatici. Nu pun probleme deosebite

În prezent, cei patru copii sunt internaţi la Spitalul de Boli infecţioase. Toţi pacienţii sunt asimtomatici şi nu prezintă probleme deosemite

”Avem în aceste momente, de la Centrul de Zi Sf. Andrei, avem internaţi patru copii. Aceştia au forme uşoare de infectare cu COVID-19 şi nu pun probleme deosebite.” menţionează Carmen Dorobăț.

 

 

Adauga un comentariu