Local

Exclusiv! OFICIAL! Primul caz confirmat de coronavirus la Iaşi

Publicat: 11 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Este primul caz oficial de coronavirus în Iaşi. Este vorba despre bărbatul de ieri luat cu izoleta din zona Nicolina. Pacientul a sunat şi a explicat că se simte rău. Acesta a venit din Italia. Bărbatul are aproxmativ 40 de ani. În faţa blocului de unde a fost preluat, vecinii bărbatului au ieşit să vadă întreaga acţiune. Specialiştii recomanda păstrarea distanţei. Un echipaj SMURD dotat cu izoleta l-a preluat ieri pe bărbat. Aceştia l-au dus la testare și a ieșit pozitiv.

În aceste momente se va face o anchetă epidemologica. Concret, autorităţile vor stabili itinerariul pacientului şi persoanele cu care a intrat în contact.

” Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Bărbatul s-a întors din Italia. Acesta a fost preluat ieri de un echipaj cu o izoleta şi dus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Starea pacientului este una bună.” a precizat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Pacientul a fost internat pe 10 martie. Bărbatul a venit din Veneţia pe data de 2 martie.

Până la momentul redactării ştirii, în România sunt confirmate 31 de persoane având coronavirus. Autorităţile romane vor lua măsuri sporite de securitate. Nu există motive de panică.

Adauga un comentariu