Local

Exclusiv! Primele TIR-uri care transportă containerele ce vor compune spitalul mobil pentru bolnavii de COVID-19 au ajuns la Lețcani – GALERIE FOTO/UPDATE

Publicat: 27 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Primele 13 TIR-uri din Turcia care transporta containerele ce compun spitalul mobil pentru tratarea pacienților de COVID-19 care va fi făcut la Parcul Transagropolis de la Leţcani au ajuns la destinaţie. Mâine dimineaţă, la prima oră, acestea vor ajunge la punctul vamal de la Tehnopolis din zona CUG pentru a face vama după care se vor întoarce la Leţcani unde toate componentele vor fi descărcate. Ulterior în localitatea de lângă municipiul Iaşi vor ajunge şi celelalte TIR-uri încărcate cu materiale şi componente pentru spitalul care va conține 250 de paturi din care 100 de terapie intensivă.

Spitalul a costat 13.2 milioane de euro, procedura fiind atribuită firmei SDI Global LLC Comert din Ankara. Deşi această unitate medicală este benefică pentru toţi locuitorii din zona Moldovei, urmând a deservi întreaga regiune, rămâne o pată pe obrazul conducerii CJ Iaşi asupra modului în care s-a derulat achiziţia.

 

UPDATE: Astăzi, 28 mai 2020, TIR-urile vor fi descarcate.

Adauga un comentariu