Local

Exclusiv! „Regele cocainei”, trimis în judecată de procurorii DIICOT! Dosarul „Droguri pentru VIP-uri” a ajuns la instanță!

Publicat: 28 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Regele cocainei trimis în judecată de procurorii DIICOT Dosarul Droguri pentru VIP-uri a ajuns la instanță

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Florin Vais, supranumit „Regele cocainei”, sub acuzația de trafic de droguri. În același dosar, anchetatorii l-au trimis în fața instanței și pe Vasile Avram.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen de judecată al procesului penal, după care magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.
Amintim că, în urmă cu câteva luni, Florin Vais (în vârstă de 42 de ani) a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv, pentru trafic de droguri.
Totul a pornit de la o acțiune a ofițerilor de la Combaterea Criminalității. Ieșeanul a fost ridicat în momentul în care ar fi luat un colet care venea din străinătate. Astfel, oamenii legii au așteptat ca un autocar ce venea pe ruta Spania – Italia – România să ajungă în Iași. în autocar se afla un colet în care se găseau piese de mașini, iar, în interiorul lor, se afla ascunsă cocaină.
Așadar, anchetatorii au precizat că, în noaptea de 7 spre 8 decembrie 2019, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unui ieșean bănuit de trafic de droguri de mare risc. Astfel, Florin Vais, în vârstă de 42 de ani, a fost surprins în flagrant delict în timp ce ar fi primit un colet care ar fi conținut droguri de mare risc, provenite din Italia.
„În vederea documentării activității infracționale a acestuia, pe data de 8 decembrie, polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza județelor Iași și Botoșani. Cinci persoane au fost duse la audieri, iar față de bărbatul de 42 de ani, cercetat pentru introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, procurorii din cadrul DIICOT Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore”, au menționat anchetatorii.

Adauga un comentariu