Titlurile zilei

EXCLUSIV! Sistemul de pile a funcționat! Nora unui mahăr de la Curtea de Conturi a fost pusă directoare în Finanțele ieșene

Publicat: 14 ian. 2020

Gina Simona Fîrțescu este noul director la Direcția Trezorerie din cadrul Finanțelor ieșene. A avut spate puternic. Socrul este consilier la Curtea de Conturi și se cunoaște cu Valentin Mavrodin, cel care a jonglat postul amintit. Ordinul ANAF a fost emis la finalul săptămânii trecute. Simona Fîrțescu nu a putut fi contactată pentru a detalia planurile de viitor. Ieri a fost numit și noul șef al Administrației Locale. Anca Beteagu l-a înlocuit pe Paul Ciobanu, care a fost promovat pe funcția de director general al Finanțelor, la nivel regional

Promovare rapidă în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. Recent, printr-un ordin ANAF a fost numită în funcția de director la Direcția Trezorerie, Gina Simona Fîrțescu. Postul era vacant de mai mulți ani. Numai că această numire ridică mari semne de întrebare. Conform informațiilor deținute de BZI, Fîrțescu este nora lui Dan Fîrțescu, fost șef la Finanțele din Suceava, acum consilier la Curtea de Conturi.

În mediul Finanțelor se știa că postul de șef al Trezoreriei era „administrat” de către Valentin Mavrodin, prieten cu Fîrțescu de la Curtea de Conturi. De aici până la promovarea norei nu a fost decât un pas. La finalul anului trecut, Gina Fîrțescu a fost propusă pentru funcția de director de către Marian Bosianu, fost șef al Finanțelor, susținut de PSD. Chiar dacă la guvernare au venit liberalii, Gina Fîrțescu a fost validată în funcție la finalul săptămânii trecute. Apelată telefonic, Gina Fîrțescu nu a răspuns pentru a oferi detalii despre activitatea din perioada următoare. Ordinul emis de ANAF are o valabilitate de șase luni. A fost numită pe funcție după ce a susținut un interviu la București.

Are apartamente în Copou

Conform ultimei declarații de avere, Gina Fîrțescu, împreună cu soțul Bogdan, profesor la Universitatea „Al.I.Cuza”, dețin două apartamente în Copou și unul în CUG, achiziționate în perioada 2002-2008. Apartamentele din Copou au suprafețe de 42,68 mp, 77,13 mp, în timp ce locuința din CUG are 42 mp. Nici autoturism personal nu dețin. La capitolul depozite bancare apare suma de 26.113 euro și suma de 10.856 lei. La capitolul datorii apare un credit de 51.000 euro, contractat în 2008 de la BRD, ce trebuie returnat până în 2038. Din postul de la Finanțe, Gina Fîrțescu a încasat anul trecut 44.710 lei, în timp ce soțul a fost remunerat de universitate cu suma de 100.223 lei.

Cine este socrul

În ceea ce-l privește pe socrul Dan Fîrțescu, în 2014 a fost votat consilier la Curtea de Conturi până în 2023, când va împlini vârsta de 70 de ani. În perioada 2009-2014, a fost președinte al Camerei de Conturi Bistrița-Năsăud. Înainte de acest interval a ocupat funcția de director la DGFP Suceava și director la Trezoreria municipiului Suceava. Conform ultimei declarații de avere, Dan Fîrțescu deține peste 4 hectare de teren agricol în comuna Moara, județul Suceava. În aceeași localitate apare cu o vilă de 280 mp și două apartamente moștenite în Suceava și Roman. Conduce un autoturism marca Audi Q5, fabricat în 2011. De la curtea de Conturi a încasat o indemnizație anuală de 283.858 lei, adică 60.000 de euro.

A fost numit șeful Administrației

În cursul zilei de ieri, ANAF a emis un ordin și pentru noul șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Iași. Postul a fost preluat de către Anca Beteagu, care ocupa în trecut funcția de adjunct. Beteagu l-a înlocuit pe Paul Ciobanu care a fost numit director executiv la DGRFP Iași. Ultima declarație de avere arată că Beteagu are în proprietate un apartament de 62 metri pătrați, dobândit prin donație de la părinți, în urmă cu șapte ani. Are în conturi 5.126 euro, peste 21.000 lei, încă 16.829 lei în fondul de pensii, fără datorii declarate. Din drepturile salariale a încasat în 2018 suma de 76.074 lei. Se așteaptă ca locul lui Beteagu să fie ocupat de către Irina Elena Buțu, prezentă în instituție din 2010. Aceasta a activat la fosta Administrație pentru Contribuabili Mijlocii.loading...

Comentarii
 • Nu prea îi face cinste acestei tute articolul. Se vede ca e acra si gretoasa…poate ca trebuia sa faca pasul inapoi, sunt altii mai cu experienta pentru acest post!!!

 • Domnul Director Bosianu Marian a fost si va ramine unul dintre directorii cei mai capabili pe care i-a avut fiscul iesean! Succes in tot ceea ce veti intreprinde!!!

 • Vai si amar daca ar durea prostia vai si amar.Taticu socru lasa finantisti seriosi sa faca treaba iesi la pensie ,,,,,speciala,,,,,,si plimba catelu prin parc,vrem si noi sa traim bine dar multi ca tine sug toata vigoarea ,,,du norica la blimbare e tamaie……….CARE ARE SOCRU SA PUNA O PILA LA D,N,A,,,,

 • Cum naiba sa nu ne injure lumea cand vezi asa ceva,cum naiba sa nu ne injure lumea cand controlul din spatele primariei e plin de corupti in mare parte ,cand statul sta in betivi si curve e vai si amar.

 • DL.Director vezi poate o intrebi pe madam dobosista cum da libere unei alte madam care toata ziua e in oras pusca si cureau lata,asta o freaca cu nesimti……si tupeu .Am inteles ca sufera dar si eu am mama bolnava si baiatul la fel si imi fac treaba nu merg toata ziua cu mila si tupeu.Dl dobos sa traiasca.

 • In spate la Primarie e altceva domnule. E inspectia la persoanele fizice. Mai pe intelesul vostru acolo sunt 2 calai: Cirlan Dumitru si Grecu Florin!!!

 • Cand citesc Fîrtescu, e de fapt PÎRȚESCU! Cica miroase tare a transpiratie nespălata!!! Cum draq au pus-o sefa, Fedorciuc unde naiba e???

 • Fedorciuc Alin saracu, e la Constanta pe faleza…schimba ceva valuta, are copii bolnavi, e in paternal de vreo 3 anisori! Alt hot si ala

 • Mai mare e caracatita PNL!!! In frunte cu cel mai șmecher director din Moldova!!! Daca prima data a scapat, mai sunt dovezi si pentru turul II!!!

 • Dupa reportaj si comentarii, mie unul mi-ar fi rusine sa apar in fata colegilor. Dar, daca e nesimtita si panarama pina la capat, dupa investire sa-i dea toti cu Raid!!! Omoara chiar si blondele cu ochelari (CHIOARE adica!!!)

 • Parca spuneau ca vor pune peste tot cei mai competenti oameni….Aceeași Mărie cu alta pălărie…Vin ai noștri pleacă ai noștri,noi rămânem tot ca prostii!!!!!

Adauga un comentariu