Local

Exclusiv! Suspecți de jaf, prinși cu ajutorul Facebook! Un păgubit a descoperit unde i se aflau bunurile prin intermediul rețelei de socializare!

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Suspecți de jaf prinși cu ajutorul Facebook Un păgubit a descoperit unde i se aflau bunurile prin intermediul rețelei de socializare

Doi tineri suspectați de comiterea unor infracțiuni au fost pedepsiți de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași. Una dintre persoanele păgubite a reușit să dea de urma bunurilor furate cu ajutorul rețelei de socializare Facebook. Unul dintre jafuri, în sediul unei farmacii, a fost dat de către inculpatul minor, cu ajutorul unei pungi trase pe cap, spun procurorii ieșeni

Caz inedit, pe rolul instanțelor ieșene! Doi indivizi au fost prinși, trimiși în judecată și, mai apoi, condamnați pentru furt calificat, după ce au fost dibuiți cu ajutorul rețelei de socializare Facebook.
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus luarea măsurii educative a asistării zilnice sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pe o perioadă de șase luni, pe numele minorului Vasile T., pentru furt calificat. În același dosar, Marian C. a primit o pedeapsă rezultantă de patru ani, 11 luni și zece zile de închisoare, judecătorii constatând că acesta a fost și obligat la urmarea unui tratament medical.

Mai mult, instanța a admis acțiunea formulată de C.M., obligându-l pe Marian C. la plata unor despăgubiri în valoare de 250 de lei. Totodată, instanța a admis acțiunea formulată de SC Thymus SRL și i-a obligat, în solidar, pe inculpați la plata către partea civilă a sumei de 3.800 de lei, cu titlu de despăgubiri. Sentința nu este definitivă, aceasta fiind contestată.

Jaf în farmacie, cu punga pe cap!

Pe data de 21 februarie 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a dispus trimiterea în judecată a lui Marian C. (20 de ani), pentru tâlhărie calificată.
„În seara de 23 decembrie 2018, în jurul orei 21:30, în timp ce se afla în scara unui bloc din municipiul Iași, prin folosirea de acte de violență, a deposedat-o pe persoana vătămată A.M. (un bărbat de 77 de ani) de suma de 20 de lei, un telefon mobil marca Alcatel și o borsetă cu acte care a fost restituită pe loc persoanei vătămate, cauzând un prejudiciu total estimat la 620 de lei”, au spus anchetatorii.
Totodată, potrivit acestora, s-a dispus trimitrea în judecată a lui Marian C. și a lui Vasile T. (17 ani), pentru furt calificat.

„În noaptea de 30 spre 31 mai 2018, în jurul orei 3:50, în baza înțelegerii prealabile cu inculpatul major și împreună cu acesta, în scopul sustragerii de bunuri, Vasile T. și-a mascat fizionomia, acoperind-o cu o pungă din material plastic, iar, prin forțarea ușii de acces, a pătruns în incinta punctului de lucru al unei farmacii din municipiul Iași, de unde a sustras un număr de patru laptop-uri, două marca Lenovo și două marca H.P., pe care le-a transportat de la fața locului, împreună cu inculpatul major, și le-a valorificat în interes personal, prejudiciul material cauzat însumând 5.000 de lei”, au mai menționat anchetatorii ieșeni.

Oamenii legii au mai afirmat că, la audieri, cei doi au relatat cum s-a petrecut jaful din farmacie, respectiv că minorul i-a propus adultului să spargă ușa, apoi a intrat în sediu, de unde a ieșit cu patru laptopuri.

„Am vândut un laptop Lenovo unei persoane necunoscute, contra sumei de 100 de lei, sumă pe care am împărțit-o în mod egal, celelalte trei laptopuri rămânând în posesia mea. Am dat laptopurile în schimbul unui telefon mobil, ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu un grup de muncitori, care lucrau la o casă în zona „Doi băieți”. Ulterior, am vândut și telefonul mobil”, a spus unul dintre inculpați.

Cum s-a ajuns la laptopuri

Un muncitor a luat cele trei laptopuri pe care le avea minorul asupra lui și i-a dat acestuia, în schimb, un telefon marca Samsung. Bărbatul a povestit că minorul i-a spus că laptopurile sunt primite din străinătate.

Cumpărătorul i-a dus fiicei sale cele trei laptopuri, iar aceasta a deschis unul dintre ele. În momentul în care a încercat să intre pe adresa deja existentă de Facebook, aceasta a fost contactată de către proprietarul bunului, care i-a spus că laptopurile sunt furate dintr-o farmacie. Tânăra l-a anunțat pe tatăl ei de conversația avută, iar acesta a luat bunurile și le-a dus înapoi la farmacie, unde a primit suma de 1.300 de lei, pentru telefonul Samsung dat minorului la schimb.

La scurt timp, cu ajutorul unor înregistrări video și a unor planșe fotografice, părțile vătămate și martorii i-au recunoscut pe autori, iar aceștia au ajuns pe mâna anchetatorilor. Oamenii legii au mai afirmat că inculpatul adult a mai avut probleme similare cu legea în trecut.

Adauga un comentariu