Prima pagină » Local » Exclusiv! Un avocat le-a donat sute de măști polițiștilor ieșeni! „Trebuie să ne gândim la oamenii care sunt cei mai expuși!”
Exclusiv! Un avocat le-a donat sute de măști polițiștilor ieșeni!

Exclusiv! Un avocat le-a donat sute de măști polițiștilor ieșeni! „Trebuie să ne gândim la oamenii care sunt cei mai expuși!”

30 apr. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un membru al Baroului Iași a donat 900 de măști către Inspectoratul de Poliție Județean. Sorin Dimitriu spune că ideea de a ajuta i-a venit de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. „Am ajuns la concluzia că cei care au nevoie de astfel de măști de unică folosință sunt agenții care sunt în fiecare zi pe străzi”, a declarat avocatul ieșean

Un avocat ieșean a decis să facă un act caritabil și le-a donat sute de măști de protecție polițiștilor.
Astfel, zilele trecute, avocatul Sorin Manuel Dimitriu le-a donat 900 de măști reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

„Sincer vă spun că nu vreau să mă laud sau să îmi fac publicitate, că nu acesta a fost scopul gestului meu. De când a început perioada aceasta dificilă, prin care trecem cu toții, m-am gândit cum aș putea ajuta. Am decis să ajut cum pot și cu cât pot în primul rând oamenii care sunt cei mai expuși pericolului de infectare cu coronavirus. Astfel, am ajuns la concluzia că cei care au nevoie de astfel de măști de unică folosință sunt agenții din cadrul Poliției Rutiere, care sunt în fiecare zi pe străzi”, a declarat ieri avocatul Sorin Dimitriu.

O donație de aproape 2.500 de lei

Avocatul ieșean a adăugat că a decis să cumpere măștile online, pentru ca, mai apoi, să le doneze.

„Am luat măștile de pe un site de specialitate. Ele au costat 2.451 de lei. Eu am avut intenția de a le dona polițiștilor de la Rutieră, dar urmează ca reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași să decidă unde vor ajunge ele. Sper să fie de ajutor și mai sper să îi inspir și pe alții, care vor să facă un gest pentru oamenii care își riscă sănătatea zi de zi, pentru a ne proteja pe noi, toți ceilalți. Trebuie să ne gândim la oamenii care sunt cei mai expuși!”, a adăugat avocatul din cadrul Baroului Iași.

Acesta a adăugat că spitalele și personalul medical din România este direct expus, dar că el s-a gândit să îi ajute pe polițiști.

„Din ce am înțeles eu, polițiștii de la Rutieră din Iași au nevoie, lunar, de aproximativ 1.000 de măști de protecție de unică folosință în fiecare lună, pentru a se proteja împotriva eventualelor infecții cu COVID-19, de aici vine și cantitatea pe care am donat-o. Așa cum v-am spus, am achiționat măștile online, fiind vorba despre doi producători/distribuitori de astfel de materiale sanitare”, a încheiat avocatul ieșean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *