Eveniment-Social

EXCLUSIV! Un celebru proprietar din Iași face o investiție spectaculoasă! Totul va fi transformat într-un domeniu de vis – FOTO

Publicat: 25 mart. 2020

Un mare și cunoscut proprietar din Iași are în derulare o nouă investiție spectaculoasă! Sute de mii de euro vor fi folosiți pentru a se reface o construcție istorică, pentru amenajarea unei livezi și a unei mici podgorii. De asemenea, locul va beneficia de un iaz și va avea o utilitate specială. Totul, la nordul județului Iași și într-o zonă naturală superbă

O nouă investiție aparte pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! Totul pe o suprafață de câteva mii bune de metri pătrați, într-un cadru natural superb și în jurul unei construcții istorice. Astfel, în maximum doi ani, instituția va avea una dintre cele mai frumoase și moderne construcții din România și un loc special amenajat, având ca destinație un Institut de Cercetare Științifică la cele mai înalte standarde.

Un superb conac, ridicat în urmă cu mai bine de un secol și un teren de mii de metri pătrați

Cu toate că este amplasat într-o zonă naturală, este un imobil de patrimoniu și cu o arhitectură aparte, acesta a fost dat uitării, după 1989! În doar un an, actualul șef al instituției care deține totul a schimbat radical întreaga stare de fapt. Concret, un conac vânat de mulți oameni cu bani va fi reabilitat și restaurat ca la carte, terenul de mii de metri pătrați din jurul acestuia a fost igienizat. Urmează ca săptămâna aceasta (joi, 26 martie 2020 – n.r.) să demareze plantarea pomilor fructiferi pentru realizarea unei livezi. De asemenea, în toamna acestui an și pe o suprafață de aproximativ două hectare, se va planta viță-de-vie pentru o mică podgorie.

Despre Stațiunea de Cercetare Științifică și Practică Studențească „Vasile Băcăuanu”, din localitatea Ștefănești, județul Botoșani

Chiar zilele acestea, conducerea UAIC a demarat noi lucrări la Stațiunea de Cercetare Științifică și Practică Studențească „Vasile Băcăuanu”, din localitatea Ștefănești, județul Botoșani, domeniul ce este avut în vedere pe acest subiect.

„Am făcut pași importanți în această perioadă la Stațiunea de la Ștefănești. Astfel, deja a fost întabulată proprietatea, s-a plantat un rând de tuia și s-a amenajat un iaz. De asemea, joi, acum, (26 martie – n.r.) se plantează 500 de pomi fructiferi pentru livadă. În toamna acestui an se va planta, pe o suprafață e două hectare, viță-de-vie. Aici va fi o mică podgorie și vom avea «Vinul lui Cuza» din altă sursă și pentru protocol sau va fi oferit invitaților din țară și străinătate.

Tot în aceste luni vor demara procedurile de restaurare ale conacului de la Ștefănești. O vom face ca la carte. Va fi ceva superb și cu respectarea arhitecturii inițiale. Destinația acestui loc va fi pentru viitorul sediu al Institutului de Cercetare Științifică. Va fi unul dintre cele mai moderne din țară și Europa de Est. Vorbim de investiții strategice ale Universității noastre care să-i pună în valoare pe cercetători, studenți”, a detaliat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Întreaga investiție va ajunge la câteva sute de mii de euro.loading...

Comentarii
  • Ei, acolo e bun de facut o degustare onorifica, dedicata decadei de singuratate post Păveliéne. Pe la rapciune, asa. Il chem pe Bunelu, pe Pacanel, imi chem invitatii vorbitori si citez niste chestii pastoreliene.
    Asta ca sa mai ies si eu in lume.
    Pana atunci s-or face si zacustile si s-o coace si graul de coliva Lui.
    Oare vaduva ce mai sarbatoreste ? Zilnic !

Adauga un comentariu