Local

Exclusiv! Un copil, în vârstă de 9 ani, de la un centru de plasament din Iaşi este testat pozitiv cu Covid-19 – UPDATE

Publicat: 28 apr. 2020

Un copil, în vârsta de nouă ani, de la centrul de plasament Sfântul Andrei din Iaşi este testat pozitiv cu coronavirus. Acesta face dializa la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi şi a fost testat la fel ca toţi ceilalţi pacienţi care apelează la această procedură.

Băiatul are o stare bună şi este asimptomatic, iar cadrele medicale au decis internarea lui la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat astăzi o anchetă epidemiologica la centrul rezidenţial din municipiul Iaşi şi a recoltat 133 de probe, 88 de la personalul acestui centru şi 45 de la beneficiarii serviciului social.

„Pe data de 27 aprilie 2020 s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, pentru şedinţa de dializă, un copil în vârstă de 9 ani, beneficiar al serviciului social rezidenţial pentru copii cu handicap sever. Conform metodologiei de supraveghere a COVID-19 pentru pacienţii asimptomatici cu imunosupresie, copilul a fost testat şi rezultatul de laborator a evidenţiat că este confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat astăzi o anchetă epidemiologica la centrul rezidenţial din municipiul Iaşi şi a recoltat 133 de probe, 88 de la personalul acestui centru şi 45 de la beneficiarii serviciului social. Copilul este asimptomatic şi a fost tranferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Ancheta este în curs de desfăşurare”, au declarat reprezentanţii DSP Iaşi.

Comentarii
  • Sa ma iasa din birouri asistentii sociali,managerii de cazuri si sa mearga pe la asistentii maternali si sa vada cati copii sunt raciti ,bolnavi,inclusiv adultii si copiii lor sinu anunta la Directie.

Adauga un comentariu