Actualitate

Exclusiv! Un barbat deghizat în preot a făcut scandal la Mitropolie. A intervenit poliţia! – UPDATE VIDEO

Publicat: 15 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

UPDATE: Apoi, legat de incidentul cu acel pretins călugăr, despre care scriu acum agențiile de presă.
Dânsul susține că aparține de cultul stilist. Face colecte fără nici o aprobare de la Mitropolie, înșelând credincioșii noștri că ar fi călugăr ortodox. Relevant despre dânsul este comunicatul din 2015 al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului:
„Pentru că a fost cercetat de Poliţie pentru mai multe infracţiuni, a perturbat liniştea în câteva mănăstiri din cuprinsul eparhiei, a lansat acuzaţii calomnioase la adresa vieţii monahale, a prezentat public informaţii neadevărate sau trunchiate privind aspecte din aşezămintele mănăstireşti pe care le-a tranzitat, a proliferat ameninţări şi acuzaţii la adresa ierarhului, a unor stareţi şi a membrilor Cancelariei Eparhiale, a purtat ilegal uniformă preoţească, a comercializat obiecte de cult fără acordul ierarhului, numitului Călin Cristi i s-a retras binecuvântarea pentru urmarea studiilor de teologie ortodoxă în anul 2013, iar de atunci nu i-a mai fost acordată. Această înştiinţare a fost trimisă la toate facultăţile de teologie ortodoxă din ţară şi la toate eparhiile din cuprinsul Patriarhiei Române.

În ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa stareţului Pahomie Parfene de la Mănăstirea «Sfântul Cuvios Antipa Athonitul» de la Calapodeşti, în urma cercetărilor făcute de Centrul Eparhial de la Roman, toate s-au dovedit a fi calomnii. Părintele Pahomie Parfene, unul dintre ieromonahii care fac cinste Bisericii noastre, este foarte bolnav, suferind de o afecţiune cronică incurabilă de peste zece ani. În mai multe rânduri, Centrul Eparhial de la Roman, la cererea expresă a unor instituţii de învăţământ, a furnizat date privind comportamentul şi indisciplina canonică a tânărului Călin Cristi”.

UPDATE: Bărbatul cu chef de scandal nu este preot. Acesta era îmbrăcat în straie bisericeşti. Din ceea ce a declarat, se pare că venise în Iaşi pentru a strânge donaţii.

UPDATE: Din informaţiile pe care reporterii Cotidianului „Bună Ziua Iaşi” le dețin, se pare că preotul ar fi vrut să treacă cu automobilul printr-o zonă în care traficul era oprit. Jandarmii l-au atenţionat că accesul este interzis. Bărbatul a devenit recalcitrant. Jandarmii au contactat poliţia pentru a reuşi să îl calmeze pe preot. Acesta a fost amendat pentru încălcare Legii 61 (lege care se referă la sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice). Preotul a devenit din ce în ce mai agitat şi violent. S-a urcat la volanul maşinii şi a pornit în trombă de la locul incidentului. Traseul parcurs de bărbat nu a fost unul foarte lung. Mânat de furie s-a izbit de un alt autovehicul aflat în apropiere.

În urmă cu puţin timp în zona Mitropoliei a avut loc un incident. Din câte se pare, un preot ar fi luat pe capota un jandarm. Nimic nu este însă clar până acum. Poliţiştii au intervenit la locul incidentului şi fac verificări. Până în acest moment nu a fost luată nicio măsură.

 

 

Adauga un comentariu