Local

Zece cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, diagnosticate cu coronavirus! Nimeni nu se aștepta la asta

Publicat: 03 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zece cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași diagnosticate cu coronavirus Nimeni nu se aștepta la asta

UPDATE:Managerul de la Boli Infecţioase, dr. Carment Dorobăț a vorbit despre personalul care este infectat cu COVI-19.

”Avem cadre medicale, nu trebuie să spunem că nu avem. Trebuie să fim pregătiţi psihologic pentru asta. Avem un număr mic de asistente şi infermiere. Avem personal cu care să îi putem înlocui. Vorbim de un spital de Infecţioase. Se poate pune problema intrării în contact cu un pacient, dar categoric, personalul medical a fost protejat. Ca şi medic vă spun că parcă aş avea mai mari temeri când intru într-un spaţiu public decât atunci când intru în contact cu un pacient infectat purtând echipament de protecţie. Vorbim şi de transmitere comunitară. E foarte greu să spunem care este sursa de infecţie, mai ales că lucrăm la Spitalul de Boli Infecţioase.

Zece cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, diagnosticate cu COVID-19. Surse ale redactorilor Cotidianului Bună Ziua Iași susțin faptul că aceste zece cadre medicale lucrează in cadrul unitații medicale mai sus menționate și se ocupau de pacienții cu coronavirus. Cel mai probabil, infectarea a avut loc din lipsa materialelor de protecție. Conducerea spitalului a decis să nu ofere niciun punct de vedere.

Reamintim faptul că medicii, asistentele si infirmierele sunt luptatorii din linia întâi. Sute de cadre medicale ieșene refuză să mai meargă acasă pentru a nu mai interacționa cu familiile lor. Peste 200 de cadre medicale au solicitat autorităților locale cazare pentru a sta departe de familie. În acest moment, cadrele medicale sunt cel mai expuse la infecția cu COVID-19 și asta din lipsa materialelor de protecție. Nimeni nu se aștepta la asta, în condițiile în care conducerea spitalului a susținut în tot acest timp că există materiale de protecție.

Revenim cu detalii.

Adauga un comentariu