International

Execuţia unui bărbat condamnat la moarte în SUA este amânată de 45 de ani! Cum s-a ajuns la acest lucru?

Publicat: 20 apr. 2021
Scaun de execuție a pedepsei cu moartea din SUA
Un bărbat a reușit performanța de a amâna condamnarea la moarte timp de 45 de ani

O poveste extrem de intersantă a ieşit la iveală în statul american Texas unde un bărbat este considerat ca fiind deţinutul care a stat cel mai mult timp într-o închisoare, acesta fiind condamnat la moarte. Execuţia bărbatului condamnat la moarte este amânată de 45 de ani.

Raymond Rile în vârstă de 70 de ani a reuşit recordul de a-și amâna propria execuţie timp de 45 de ani. Bărbatul atacă mereu decizia judecătorilor şi de fiecare dată reuşeşte să o amâne.

Un bărbat condamnat la moarte în SUA a fost amânată de 45 de ani

Conform datelor publicate de presă americană, Raymond Rile a reuşit performanţa de a-și amâna condamnarea de moarte de 45 de ani. Acesta a fost condamnat la executare în urmă cu 45 de ani după ce în 1976 a fost găsit vinovat pentru că ar fi ucis un alt bărbat prin împuşcare.

De curând, judecătorii au ajuns la concluzia că bărbatul a avut mereu o stare de sănătate psihică instabilă iar acest lucru a fost ignorat de cei care au dat sentința. În urma acestui demers, cazul lui Riley va retrimis Curții de Apel din Huston pentru rejudecare.

Afecţiunea care l-ar face scăpat de execuţie

Conform specialiştilor, bărbatul suferă de schizofrenie și psihoză iar prima dată când acest lucru s-a luat în considerare a fost în 1989. La acea dată, Curtea Supremă a explicat că decizia de condamnare la moarte a bărbatului este una neconstituţionala pentru că au fost ignorate probe importante, probe care confirmau problemele psihice ale lui Raymond Rile.

Decizia judecătorilor a fost întărită şi de mai mulţi experţi psihiatrici care au realizat faptul că bărbatul suferă de schizofrenie şi psihoză:

„În cadrul Curții de Apel din Texas am fost de acord cu procurorii și cu avocații apărării, că jurații trebuie să ia în considerare sănătatea psihică a aunui acuzat atunci când formulează sentința”, a menționat procurorul statului Texas, Kim Ogg.

Deţinutul ar putea fi scăpat de pedeapsa cu moartea pentru că legea din Texas prevede faptul că cei care suferă de probleme psihice vor sta închişi până la moarte în Unitatea Polunski din Texas.

Donald Trump a fost președintele care a asistat la cele mai multe condamnări la moarte

La sfârșitul anului 2020, conform datelor de la acea vreme, Donald Trump a fost președintele care a asistat la cele mai multe condamnări la moarte în ultima 100 de ani. Unul dintre cei mai cunoscuți condamnați la moarte în ultima vreme în SUA a fost Brandon Bernard.

Bernard, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat pentru crimă în 1999 când era adolescent și este cel mai tânăr infractor executat de guvernul federal în aproape 70 de ani. Bernard a spus familiei cuplului pe care l-a ucis că îi pare rău, înainte de a muri prin injecție letală. Încă patru erau sunt planificate înainte de sfârșitul președinției lui Donald Trump.

 

Adauga un comentariu